Αστακό θα θυμίζει η Αθήνα τις πέντε ώρες της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χιλιάδες αστυνομικοί, η αντιτρομοκρατική, ελικόπτερα και drones επιστρατεύονται για τον φόβο συγκεντρώσεων από ακροδεξιές κυρίως ομάδες, όπως το Εθνικό Μέτωπο, που είχε ανακοινώσει συγκέντρωση δίπλα από την τουρκική πρεσβεία.

Η κυβέρνηση με κανένα τρόπο δεν θέλει να χαλάσει το κλίμα της ολιγόωρης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου καθώς έχει επενδύσει αρκετά στη δημιουργία κλίματος ηρεμίας με τη γείτονα χώρα.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, εως και οι… μετεωρολόγοι «επιστρατεύτηκαν» ( τρόπος του λέγειν) για την επίσκεψη Ερντογάν.

Ρωτήθηκαν συγκεκριμένα ορισμένοι μετεωρολόγοι πώς θα είναι ο καιρός, εάν θα βρέξει ή όχι την Πέμπτη ανάμεσα στις 11 το πρωί και στις 5 το απόγευμα. Το γιατί, το ξέρετε, είναι οι ώρες που θα βρίσκεται ο Ερντογάν στην Αθήνα, σημειώνει η ίδια πηγή.

Εκείνο που έμαθα είναι ότι οι μετεωρολόγοι δεν έδωσαν σίγουρες απαντήσεις, αλλά τους διεμήνυσαν ότι οι πιθανότητες για βροχή, εκείνες τις ώρες στην Αθήνα είναι 35% και ότι η βροχή που θα πέσει (εάν πέσει) δεν θα είναι ισχυρή. Δηλαδή με δυο λόγια δεν θα υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα όταν ο Ερντογάν θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου ή στο Προεδρικό Μέγαρο.