Με δύο παιχνίδια συνεχίστηκε την Τετάρτη (6/12) το πρώτο σκέλος για τη φάση των 16 στο Κύπελλο.

Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε την Κηφισιά στο «Γεντί Κουλέ» και χάρη στη νίκη του με 3-1 έγινε το φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά. Φυσικά η κρητική ομάδα θα πρέπει να υπερασπιστεί το υπέρ της αποτέλεσμα στη δεύτερη μάχη, επί αθηναϊκού εδάφους αυτή τη φορά, για να συνεχίσει στη διοργάνωση, δεδομένου ότι η νεοφώτιστη στη Super League στάθηκε ανταγωνιστικά, ισοφαρίζοντας προσωρινά και χάνοντας πέναλτι στο 87′.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με υπηρεσιακούς προπονητές ύστερα από τις αποχωρήσεις των Νταμπράουσκας και Αναστασίου αντίστοιχα.

Στο άλλο ζευγάρι της ημέρας, η ΑΕΛ προηγήθηκε του Ατρομήτου μετά από λάθος του γκολκίπερ Μαρκετζιάνι και πλασέ του Όγκμποε, αλλά το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα χάρη σε πανέμορφο βολέ του Γιουμπιτάνα πριν από την εκπνοή του αγώνα.

Τι είχε προηγηθεί και τι ακολουθεί

Την Τρίτη ο Πανσερραϊκός είχε φύγει με το διπλό από την Τρίπολη χάρη στο 2-0 επί του Αστέρα, ενώ ο Παναιτωλικός είχε επιβληθεί 3-2 της Καλλιθέας σ’ ένα χορταστικό παιχνίδι.

Την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Βόλο στην Τούμπα, ενώ ο Λεβαδειακός θα υποδεχθεί τη Νίκη Βόλου.

Ως γνωστόν τα πρώτα παιχνίδια των ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ-Άρη και Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού έχουν μεταφερθεί στον Γενάρη για λόγους ασφαλείας, καθώς συνέπιπταν με τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.