Στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» προστέθηκε το χοιρινό κρέας όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το εορταστικό καλάθι το οποίο θα ισχύει από τις 13 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου θα περιέχει αρνί, κατσίκι, χοιρινό, γαλοπούλα, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτες.

Ο στόχος, είπε ο κ. Σκρέκας, είναι ειδικά για τις τιμές των αμνοεριφίων να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα. «Θα ζητήσουμε από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ οι τιμές να διαμορφωθούν και κάτω από πέρυσι το Πάσχα. Είμαστε σε επαφή ώστε να μειωθούν οι τιμές έως 10%» είπε.

Πρόσθεσε ότι οι τιμές αρνιών και κατσικιών κυμαίνονται από 11 έως 12,5 ευρώ και στόχος είναι τα Χριστούγεννα να πωλούνται περίπου 10 ευρώ το κιλό.

1.286 προϊόντα σε χαμηλές τιμές για έξι μήνες

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες παραμένουν και φέτος εκτός του καλαθιού σημείωσε ο Κώστας Σκρέκας και πρόσθεσε ότι στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν 1.286 προϊόντα σε χαμηλές τιμές για έξι μήνες σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα

Αναφορικά με τις προσφορές στα καταστήματα ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι έρχεται ρύθμιση στις αρχές του 2024 που θα βάλει τέλος στις εικονικές προσφορές