Με κέρδη που αγγίζουν τα οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια και διαρκώς αυξάνονται χάρη στην online εκδοχή του, απόρροια των 190 εκατ. πωλήσεων όταν το Tetris βρίσκεται στα 100 εκατομμύρια, το Grand Theft Auto V συμπλήρωσε ήδη μια δεκαετία ηγεμονίας στον πλανήτη των video games.

Βέβαια, το 2013 ήταν μια εντελώς άλλη εποχή, σε όλα τα επίπεδα, και η κουλτούρα, όπως φυσικά και οι αξιώσεις, της κοινωνίας των χρηστών είναι πλέον διαφορετικές – πολύ πιο σύγχρονες και εξελιγμένες.

Πέρα από τις αναβαθμίσεις που έχουν προσφερθεί κατά καιρούς, η ανάγκη για μια φρέσκια έκδοση του δημοφιλούς τίτλου είναι επιβεβλημένη. Rockstar και Take-Two δούλευαν από καιρό για το αποτέλεσμα που θα μαγέψει, καθηλώσει και στο τέλος της ημέρας θα αποζημιώσει το ενθουσιώδες -πλην απαιτητικό- κοινό του GTA έτσι ώστε η επιτυχία να είναι τουλάχιστον εφάμιλλη της προηγούμενης – αν όχι μεγαλύτερη.

Η κυκλοφορία του επίσημου trailer για το GTA VI, λίγο μετά την αρχική διαρροή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γέννησε προσδοκία, λαχτάρα κι ανυπομονησία μαζί. Οι φανς ανέμεναν για καιρό μια φρέσκια οπτική των όσων πραγματεύεται παραδοσιακά το Grand Theft Auto, πιθανόν όμως έμειναν κι αυτοί έκπληκτοι από τη ζωντάνια των σκηνών και τους διαλόγους σε φυλακές, παραλίες, δρόμους και πάρτι.

Η ώρα της Lucia

Το Μαϊάμι, πλημμυρισμένο από τον ήλιο της Φλόριντα, το νέον και την μπόλικη αμαρτία που ταιριάζει ασορτί, γίνεται ξανά το κέντρο του κόσμου ύστερα από το 2006. Την ίδια ώρα όμως μια γυναίκα κλέβει την πρωτοκαθεδρία από τους άρρενες πρωταγωνιστές.

Όπως η ιστορία που διαδραματίζεται στα πρώτα 90 δεύτερα αφήνει να εννοηθεί, η Lucia αποφυλακίζεται, αλλά δεν αργεί να μπλέξει ξανά σε νέες σκοτεινές υποθέσεις και επικίνδυνες περιπέτειες με γεμάτα όπλα και μπόλικα χρήματα. Στο φινάλε του trailer, άλλωστε, εμφανίζεται να ληστεύει ένα κατάστημα παρέα με συνεργάτη της.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που κρατά τόσο ενεργό ρόλο, πρωταγωνιστικό όπως καταλαβαίνει κανείς, σε εκδοχή του GTA. Το 1997 και στην πρώτη εκδοχή του παιχνιδιού οι τέσσερις θηλυκές φιγούρες συνυπήρχαν με τον βασικό ήρωα, αλλά ήταν ημιτελείς δίχως φωνή και την ισχυρή προσωπικότητα της Lucia.

Τούτη τη φορά η Lucia έρχεται για να ανακατέψει κι άλλο τα ήδη ταραγμένα νερά του Μαϊάμι.

Το πώς θα το δείτε στο trailer: