Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 15ο OTS Forum στην Θεσσαλονίκη. Πάρα πολλοί αυτοδιοικητικοί από κάθε γωνιά της χώρας, εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης και στελέχη της αγοράς στάθηκαν στην αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού ως προαπαιτούμενο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Στην κάμερα του MEGA που κάλυψε τις εργασίες του 15ου OTS Frum μίλησαν Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι.

Ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για την δική μας Περιφέρεια ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το πρώτο και κύριο εργαλείο για την αγροτική παραγωγή. Δεν μπορείς να πας στην καινούργια ανταγωνιστική εποχή, αν δεν περάσεις στην ψηφιακή εποχή στα αγροτικά προϊόντα.

Στην εποχή του μέλλοντος

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, είπε μεταξύ άλλων: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το βασικό εισιτήριο που θα οδηγήσει την χώρα και τις περιοχές μας, στην επόμενη εποχή, στην εποχή του μέλλοντος, όπου η έννοια του ανταγωνισμού θα είναι ακόμη πιο ισχυρή».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που χαιρέτησε τις εκδηλώσεις του 15ου OTS Forum, δήλωσε στην κάμερα του Mega μεταξύ άλλων: «Δεν μας εμποδίζει τίποτα να προχωρήσουμε στον τομέα της τεχνολογίας, στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, λαμβάνοντας υπόψη την βιοηθική, το σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης δήλωσε με την σειρά του: «Σε κάθε βήμα που κάνουμε η τεχνολογία μας προλαβαίνει. Πρέπει να επεκτείνουμε την γνώση μας, να ανταλλάσσουμε απόψεις με συναδέλφους δημάρχους, με Περιφερειάρχες και ανθρώπους της δημόσιας διοίκησης όπως εδώ στο forum».

Το επιτυχημένο forum έκλεισε μια μια ημερίδα για την ψηφιακή στρατηγική στην τοπική αυτοδιοίκηση.