Αν θέλουμε να ζήσουμε μία καθηλωτική ταξιδιωτική εμπειρία, αρκεί να επιλέξουμε έναν προορισμό που λίγοι και τολμηροί έχουν επισκεφθεί. Ένας τέτοιος προορισμός είναι και η Ανταρκτική, ένας τόπος απόκοσμης, απερίγραπτης ομορφιάς, ο οποίος μας προσφέρει μοναδικές, πρωτόγνωρες εικόνες που φέρνουν δάκρια στα μάτια.

Κάπου εδώ εύλογα θα αναρωτιέστε: Πώς θα καταφέρουμε να περιπλανηθούμε και να γνωρίσουμε καλύτερα ένα τόσο απρόσιτο μέρος, δηλαδή την «ήπειρο των πάγων» που βρίσκεται κυριολεκτικά στην άλλη άκρη της Γης; Κι όμως, όταν έχουμε 10.000 ευρώ στον λογαριασμό μας κάθε μήνα για μία δεκαετία, μια απόδραση στη μακρινή Ανταρκτική αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για να εγκαταλείψουμε την άνεση του καναπέ μας, να φτιάξουμε βαλίτσες, να προσγειωθούμε στην Αργεντινή και από εκεί να επιβιβαστούμε σε ένα πολυτελές megayacht.

Διότι, ναι μπορεί να μην είμαστε έμπειροι θαλασσοπόροι και ατρόμητοι εξερευνητές, όμως, η επιθυμία μας να γνωρίσουμε την ονειρική και απρόσιτη Ανταρκτική, μας οδηγεί σε μία ιδιωτική, high end κρουαζιέρα στα βάθη του Ατλαντικού, η οποία μας αποκαλύπτει την αινιγματική, ανέπαφη γοητεία του πιο απομονωμένου συνόρου του πλανήτη μας, της άγνωστης «λευκής ηπείρου».

Ανακαλύπτοντας τις ανεκτίμητες ομορφιές της «λευκής ηπείρου» με ένα megayatch

Δέκα ημέρες εν πλω είναι ο πιο ξεκούραστος, εύκολος και ασφαλής τρόπος για να εξερευνήσουμε τη χερσόνησο της Ανταρκτικής, έχοντας αποκτήσει και μία ολοκληρωμένη εικόνα του μέρους. Ακριβώς για αυτό, εξασφαλίζουμε έγκαιρα ένα megayatch, αντίστοιχο του Pink Shadow, το οποίο μας υπόσχεται μία first-class εμπειρία διαμονής με κάθε άνεση. Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πως καθώς διασχίζουμε τον Πορθμό του Ντρέικ και κατευθυνόμαστε προς τα νησιά Νότια Σέτλαντ, απολαμβάνουμε στιγμές χαλάρωσης σε ένα rooftop τζακούζι, πρωινά session yoga σε ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, «ιεροτελεστίες» περιποίησης, παρεΐστικα BBQ στο κατάστρωμα και στιγμές χαλάρωσης με θέα σε ένα γαλήνιο, λευκό τοπίο. Και όλα αυτά, χωρίς να χρειαστεί καν να αποβιβαστούμε από το megayatch. Για ποιο λόγο να το κάνουμε άλλωστε;

Με τον καιρό «σύμμαχό» μας και έχοντας καταφέρει να πλησιάσουμε το κανάλι Schollaert, απλώνεται μπροστά μας μια απέραντη έκταση από γιγάντιους λευκούς όγκους, θεόρατες παγωμένες βραχονησίδες και επιβλητικά παγόβουνα. Έπειτα, από το κανάλι Schollaert περνάμε στο «ζωντανό» νησί Cuverville, πατρίδα των χαριτωμένων πιγκουίνων gentoo και των ασπρόμαυρων κορμοράνων. Χρησιμοποιώντας ειδικές βάρκες (zodiacs) προσπαθούμε να προσεγγίσουμε απάτητα σημεία που κατοικούν αποικίες ζώων, όπως φώκιες και θαλάσσιοι ελέφαντες.

Highlight της περιήγησης δεν είναι άλλη από το ονειρικό Paradise Bay ένας κόλπος ο οποίος ξεπερνά κάθε φαντασίας, αφού αποτελεί ένα σύμπλεγμα παγόβουνων με γαλάζιες, λευκές και μαύρες αποχρώσεις, ένα μέρος που φιλοξενεί φάλαινες. Ποιος ξέρει; Αν είμαστε τυχεροί ίσως συναντήσουμε κάποια. Έπειτα, σειρά έχει το νησί Goudier και αμέσως επόμενη στάση είναι το Jougla Point, μία βραχώδη χερσόνησος που είναι σπίτι για γλάρους Kelp και σκουά, παιχνιδιάρες φώκιες Weddell.

Από το Goudier βάζουμε πλώρη για τον κόλπο Wilhelmina, ενώ εκεί κοντά βρίσκεται και το θρυλικό Guvernøren, δηλαδή ο σκελετός ενός ναυαγισμένου, νορβηγικού πλοίου, το οποίο έχει παραμείνει στο ίδιο σημείο από το 1915, έπειτα από μία φωτιά που ξέσπασε στις μηχανές του.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να ζήσουμε μία διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία, η οποία θα μας αλλάξει τη ζωή και την αντίληψή μας για τον κόσμο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη «λευκή ήπειρο», την «θλιμμένη» Ανταρκτική, σε μία πολυτελή περιπλάνηση που θα μας προσφέρει δυνατές συγκινήσεις σε κάθε μας στάση. Έτσι και αλλιώς, αν έχουμε διάθεση για εξερεύνηση και 10.000 ευρώ να ανανεώνονται κάθε μήνα στον λογαριασμό μας για μια δεκαετία, κανένα ταξίδι, κανένα όνειρο δεν είναι αρκετά ακατόρθωτο, ώστε να μην μπορούμε να το εκπληρώσουμε.