Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στην έδρα της Βιγιαρεάλ, ηττήθηκε 3-2 παρά την αντεπίθεση στο τελευταίο ημίωρο κι αποχαιρέτησε το όνειρο της πρόκρισης στα νοκ άουτ του Europa League, κυνηγώντας πλέον μόνο την τρίτη θέση του ομίλου του.

Ο αγώνας

Η ισπανική ομάδα μπήκε στο ματς με στόχο να πιέσει τον Παναθηναϊκό ψηλά για να κάνει λάθη, κάτι λογικό για γηπεδούχο. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έψαχνε κατά κύριο λόγο τις μακρινές μπαλιές προς τον Σπόραρ, με τους Μπρινιόλι και Σένκεφελντ να έχουν τον συγκεκριμένο ρόλο σε πολλές περιπτώσεις.

Την πρώτη φάση του ματς την είχαν μάλιστα οι «πράσινοι» στο 10ο λεπτό. Συγκεκριμένα, μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Μλαντένοβιτς, ο οποίος έκανε το σουτ, έγινε κόντρα και ο Πέρεθ στο «ριμπάουντ» έκανε το ευθύβολο σουτ με τον Ρέινα τελευταία στιγμή να μπλοκάρει τη μπάλα.

Η απάντηση της Βιγιαρεάλ ήρθε στο 20ο λεπτό. Ο Μοράλες από μακριά έκανε το σουτ με τον Μπρινιόλι να διώχνει με γροθιές σε κόρνερ.

Στο 29′ έγινε το 1-0 από τη Βιγιαρεάλ που σόκαραν τους «πράσινους» όταν είχαν ισορροπήσει. Σε μία φάση που έμοιαζε πολύ με το γκολ του Ιωαννίδη στο πρώτο ματς, στο ΟΑΚΑ, ο Μπαένα πλάσαρε εύστοχα τον Μπρινιόλι κι έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους.

Λίγο αργότερα, στο 34′, ήρθε το δεύτερο γκολ – μαχαιριά από τον Σάντι Κομεσάνια, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει από που… του ‘ρθε σε αυτό το εφιαλτικό πεντάλεπτο που γκρέμισε ό,τι είχε χτιστεί.

Όχι πως στο δεύτερο μέρος τα πήγε καλύτερα, αφού προτού καλά-καλά μπουν στο ματς οι παίκτες η Βιγιαρεάλ έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Μοράλες (47′), σκοτώνοντας τις όποιες ελπίδες για ανατροπή.

Με τρία γκολ στην πλάτη το Τριφύλλι προσπάθησε να αντιδράσει, ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο παιχνίδι Ιωαννίδη και Τζούρισιτς, ενώ ο Αϊτόρ σκόραρε στο 60′, αλλά το VAR το ακύρωσε ως οφσάιντ.

Λίγα λεπτά αργότερα η ελληνική ομάδα κέρδισε πέναλτι, με τον Παλάσιος να σκοράρει στην επαναφορά της χαμένης προσπάθειας του Φώτη Ιωαννίδη και να μειώνει σε 3-1.

Το γκολ φαίνεται πως λειτούργησε σαν φάρμακο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήρε τα πάνω του και πάτησε αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή. Στο 70ο λεπτό ο θα μπορούσε να μειώσει σε 3-2 όταν σε παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά ο Αϊτόρ βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, έκανε το σουτ με το δεξί και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Αυτό που δεν έκανε ο Αϊτόρ το έκανε ο Ιωαννίδης στο 81’, σκοράροντας για δεύτερη φορά εφέτος απέναντι στον Ρέινα, για το 3-2 τον «πράσινων», με το παιχνίδι να γίνεται… ροντέο στα τελευταία λεπτά.

Η αναμέτρηση μέχρι το φινάλε ήταν ακατάλληλη για καρδιακούς. Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-3 με τον Ιωαννίδη, ο Μπρινιόλι κράτησε τις ελπίδες ζωντανές με τις επεμβάσεις του, αλλά ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στο… 3-0. Οι «πράσινοι» έφυγαν ηττημένοι από την έδρα της Βιγιαρεάλ πληρώνοντας τα λάθη τους αν και θα μπορούσαν να τα πάνε πολύ καλύτερα.

Κι αν ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε το Europa League, κρατάει την πρόκριση στο Conference στα χέρια του. Αρκεί να νικήσει τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο.

Βιγιαρεάλ: Ρέινα, Φόιτ (77′ Αλτιμίρα), Αλμπιόλ (46′ Γκάμπια), Κουένκα, Μορένο, Παρέχο, Κομεσάνια, Άχοματς, Τριγκέρος (77′ Πεντράθα), Μπαένα (68′ Μορένο), Μοράλες (68′ Μπέρετον)

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (87′ Χουάνκαρ), Πέρεθ, Τσέριν (75′ Βιλένα), Μπερνάρ (60′ Τζούρισιτς), Παλάσιος (87′ Μαντσίνι), Αϊτόρ, Σπόραρ (60′ Ιωαννίδης)