Οι εργασίες του 15ου OTS Forum συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, όπου πλήθος αιρετών και επιχειρηματιών που έχουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους το μέλλον των ψηφιακών υπηρεσιών, συμμετέχουν στην σημαντική αυτή διοργάνωση.

Στην κάμερα του Mega μίλησαν άνθρωποι της τεχνολογίας, επιχειρηματίες και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, καταθέτοντας τις δικές τους απόψεις τόσο για το μέλλον της τεχνολογίας όσο και για την επιτυχημένη αυτή διοργάνωση.

Ο Δημήτρης Τασιάς Partner στο Technology Consulting της ΕΥ δήλωσε: «Είναι η δεύτερη χρονιά που υποστηρίζουμε το OTS Forum. Ανυπομονούμε να δούμε τις εργασίες του συνεδρίου, πάντα ακούγονται πολύ σημαντικά πράγματα και ενδιαφέροντες ιδέες και είμαστε εδώ να συνεισφέρουμε κυρίως στα κομμάτια της τεχνιτής νοημοσύνης και ψηφιακής διακυβέρνησης»

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος οικονομικών στο Δήμο Ρεθύμνης Στέλιος Σπανουδάκης είπε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μονόδρομος. Στην πανδημία τρέξαμε όλοι να εξελιχθούμε ψηφιακά. Πολλοί δήμοι όπως και ο δήμος Ρεθύμνης το έπραξε. Άλλωστε και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου προέρχεται από την Αυτοδιοίκηση και γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα και θα συνεισφέρει μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του στη ψηφιακή μετάβαση των Δήμων. Είμαστε τυχεροί που συμμετέχουμε σε αυτό το συνέδριο που το βασικό θέμα είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την μετάβαση διαδραματίζουν οι εταιρίες που έχουν αναπτύξει τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Η πρόεδρος του συνδέσμου επιχειρήσεων επικοινωνιών και πληροφορικής Ελλάδας(ΣΕΠΕ), Γιώτα Παπαρίγου δήλωσε: «Η ψηφιακή τεχνολογία είναι ο κινητήριος μοχλός για όλους τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, για την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι στο συνέδριο για να στηρίξει και την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευημερία της κοινωνίας. Τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία, αυτά που θα δούμε μπροστά μας τα επόμενα 20 χρόνια θα είναι πολύ περισσότερα από όσα είδαμε τα προηγούμενα 300. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Προτεραιότητα η ψηφιακή μετάβαση

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ είπε: «Η ψηφιακή μετάβαση για τους δήμους είναι πρώτη προτεραιότητα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι αναγκαίος για να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε πόρους για να μπορέσουμε να τους αξιοποιήσουμε εν συνεχεία σε δράσεις και υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής. Είναι πολύ σημαντικό οι δήμοι να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες. Εμείς στο Δήμο χρειαζόμαστε τις ψηφιακές υπηρεσίες για να καλύψουμε τις ανάγκες των αναγκών τους».

Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μαρία Γαλαζούλα δήλωσε: «Είμαστε ο πρώτος δήμος της χώρας που έκανε την μετάβαση στο gcloud με τις ψηφιακές εφαρμογές της OTS. Για να είμαστε έξυπνη πόλη πρέπει να μειώσουμε την ψηφιακή γραφειοκρατία, 17 πληροφοριακά συστήματα τα ενώσαμε σε ένα, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα. Η επόμενη κίνηση και στόχος και του δημάρχου μας, είναι οι πολίτες να εξυπηρετούν τις ανάγκες με δυο..κλικ».

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αμυνταίου, Γιάννης Λάσσης δήλωσε: «Θέλουμε να ενοποιήσουμε μεταξύ άλλων όλα τα νομικά μας πρόσωπα και αυτά τα συνέδρια στην πολυπλοκότητα που διέπει πλέον την αυτοδιοίκηση είναι πολύ χρήσιμα».