Στο νέο επεισόδιο του «Από πού να αρχίσω» η Ελιάνα Χρυσικοπούλου αναλύει την πολιτική ορθότητα και το «cancel culture» με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Ας το παραδεχτούμε. Είμαστε στην εποχή που η πολιτική ορθότητα είναι ο συνοδοιπόρος μας στον τρόπο που σκεφτόμαστε και εκφραζόμαστε.

Τι γίνεται όμως με τα τραγούδια και τις ταινίες των προηγούμενων ετών που κρύβουν προσβλητικά μηνύματα; Αξίζει να τα ακυρώσουμε από τη σύχγρονη ζωή μας ή αξίζει να τα θυμόμαστε ως παραδείγματα προς αποφυγή;

Στο επεισόδιο «Μπορούμε να διαγράψουμε την ποπ κουλτούρα του παρελθόντος έτσι απλά;» θα ακούσετε μεταξύ άλλων:

1:47 Παραδείγματα ξένων τραγουδιών που φέρουν μη πολιτικά ορθά μηνύματα.

3:35 Τα ελληνικά κομμάτια του παρελθόντος που κατά κάποιον τρόπο νομιμοποιούσαν προβληματικές καταστάσεις.

7:06 Η απόφαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνις».

9:16 Λανθασμένα μηνύματα που συναντάμε σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

12:51 Η αποτίμηση της ποπ κουλτούρας του παρελθόντος και η ανησυχία που προκαλεί η παραγωγή μη πολιτικά ορθών τραγουδιών εν έτει 2023.

Κάθε Παρασκευή, η έμπειρη δημοσιογράφος Ελιάνα Χρυσικοπούλου θα μιλά για θέματα της επικαιρότητας – αλλά και της καθημερινότητας – που μας προβληματίζουν και μας κάνουν να σκεφτόμαστε, μέσα από το νέο αυτό podcast.

Κάνε εγγραφή στο Podcast «Από πού να αρχίσω» στο SpotifyApple Podcasts και Google Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια!