Τέσσερις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν διακινητές τούς πέταξαν από ταχύπλοο σκάφος λίγα μέτρα από μια παραλία στο Κάντιθ της νότιας Ισπανίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αστυνομία της Guardia Civil και η υπηρεσία διάσωσης. Το σκάφος μετέφερε συνολικά 27 μετανάστες, 23 από τους οποίους έφτασαν ζωντανοί.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από το Reuters, δείχνουν ένα μαύρο φουσκωτό ταχύπλοο να κάνει κύκλους ανοιχτά της παραλίας και διακινητές να ρίχνουν στη θάλασσα μετανάστες, ορισμένοι από τους οποίους πασχίζουν απεγνωσμένα να κρατηθούν στην επιφάνεια.

«Είδαμε που διακινούσε μετανάστες. Ξαφνικά κάποιοι άρχισαν να πηδούν στη θάλασσα και κάποιους τους πέταξαν. Υπάρχουν ακόμη και εικόνες που δείχνουν ένα από τα αφεντικά να δείχνει με ένα όπλο έναν μετανάστη και να του λέει κάτι σαν «πηδάς, αλλιώς σε πυροβολώ», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Javier Gonzalez σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Καθώς οι λουόμενοι στην παραλία τρέχουν να βοηθήσουν, το σκάφος φαίνεται να απομακρύνεται με ταχύτητα.