Ανοίγει η αυλαία των φετινών εορτασμών για τα Χριστούγεννα στο «The Ellinikon Experience Park» με την εκδήλωση φωταγώγησης του την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 18:00, σε μια «συμφωνία» φωτός και μουσικής που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες. Συγκεκριμένα, στην Πλατεία Α του Πάρκου ένα φαντασμαγορικό θέαμα με προβολείς θα φωτίσει τον ουρανό του Ελληνικού, υπό την επιμέλεια του καταξιωμένου Lighting Designer Τάσου Περδικούρη.

Το θέαμα θα «ντύσει» μουσικά η γιορτινή μελωδία που έχει δημιουργήσει ο ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης Ερμής Γεραγίδης ειδικά για τη βραδιά, την οποία θα ερμηνεύσει ο ίδιος στο πιάνο, με τη συνοδεία της τσελίστριας Στέλλας Τέμπρελη. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που θα σημάνει την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Στην Πλατεία Α του Πάρκου στα ξύλινα σπιτάκια Santa Grottos, θα διεξάγονται εορταστικές δραστηριότητες και εργαστήρια, ενώ στον ίδιο χώρο οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν χριστουγεννιάτικες γεύσεις από τα brands: Johnie Hot Dog, Esteban, Kyknos, Hogar, Hans & Gretel και Lukumades. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν επίσης να επισκεφτούν την Πλατεία Β, και τον κήπο Ζεν μέσα σε ένα σκηνικό σχεδιασμένο με φωτιστικό installation ηλιακής ενέργειας.

Τέλος, ο κήπος δίπλα από το σιντριβάνι στολίζεται με φώτα που δημιουργούν σχέδια εμπνευσμένα από το διάσημο πίνακα «The Starry Night» του κορυφαίου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Πρόκειται για μια «συμφωνία» φωτός και μουσικής που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες. Συγκεκριμένα, στην Πλατεία Α του Πάρκου ένα φαντασμαγορικό θέαμα με προβολείς θα φωτίσει τον ουρανό του Ελληνικού, υπό την επιμέλεια του καταξιωμένου Lighting Designer Τάσου Περδικούρη.

Ωράριο λειτουργίας

  • Καθημερινά 09:00 – 22:00
  • 22/12/23 – 7/01/24: 09:00 – 23:00
  • 24/12/23 & 31/12/23 09:00 – 22:00 Προπώληση εισιτηρίων για το carousel μόνο μέσω eventora από 1/12 (Κόστος: 3 ευρώ/άτομο).
  • Η συμμετοχή στις υπόλοιπες δράσεις είναι δωρεάν και δεν απαιτείται προκράτηση θέσης Η είσοδος στο Πάρκο είναι δωρεάν και η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα experiencepark.theellinikon.com.gr

Instagram: www.instagram.com/the_ellinikon_official/

Facebook: www.facebook.com/TheEllinikon

YouTube: www.youtube.com/TheEllinikon

2 εκατομμύρια επισκέπτες

Το Experience Park αποτελεί το πρώτο μέρος του Πάρκου του Ελληνικού συνολικής έκτασης 2 εκατ. τετραγωνικών μέτρων που θα καλύπτει το ένα τρίτο της συνολικής ανάπτυξης του Ελληνικού. Δόθηκε στο κοινό τα Χριστούγεννα του 2021 και μέχρι σήμερα το έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 2 εκατ. πολίτες.

Στο Πάρκο βρίσκεται και το Experience Centre, που δόθηκε στο κοινό τον Απρίλιο του 2022, και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και τεχνολογικά πιο προηγμένα, κέντρα επισκεπτών στον κόσμο, που περιλαμβάνει μία διαδραστική έκθεση, που παρουσιάζει τις καινοτομίες του έργου του Ελληνικού. Στεγάζεται σε μία έκταση 4.800m², σε ένα από τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία της ελληνικής ιστορίας.

Μέσα από φυσικά και τεχνολογικά εκθέματα και ψηφιακές δράσεις, οι επισκέπτες του Κέντρου ανακαλύπτουν σε βάθος το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού- που είναι σε πλήρη εξέλιξη με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί- και έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σήμερα στο μέλλον, σε μια βιώσιμη, έξυπνη και καινοτόμο πόλη, μια πόλη που γίνεται πραγματικότητα. Τα ιστορικά ορόσημα και τα εμβληματικά έργα που συνθέτουν τον σχεδιασμό του The Ellinikon «ζωντανεύουν» μπροστά στα μάτια των επισκεπτών σε μία διαδραστική μακέτα, που είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα.