Να μην σχολιάσει περαιτέρω την κόντρα που έχει δημιουργηθεί με τη Βρετανική κυβέρνηση με αφορμή την απρεπή ακύρωση της συνάντησης Ρίσι Σούνακ – Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου.

«Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄όσα έχουμε ήδη πει», σημειώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Η συγκεκριμένη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου έρχεται ως συνέχεια των νέων δηλώσεων του Ρίσι Σούνακ στη βρετανική Βουλή.

Ο κ. Σούνακ έκανε λόγο για μη τήρηση δεσμεύσεων προσυμφωνημένης ατζέντας από την Ελλάδα λέγοντας πως «όταν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, θα πρέπει να τηρούνται», δικαιολογώντας την απόφασή του να μην συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μητσοτάκης: «Ατυχές γεγονός με μια θετική πλευρά»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επανέλθει στο ζήτημα κατά τη διάρκεια της πρωινής συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μπαίνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Επέστρεψα χθες από το Λονδίνο. Δυο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης μου συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου. Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με την Βρετανία σε βάθος χρόνου. Έχουν ένα ιστορικό βάθος».

Εκτίμησε πάντως ο κ. Μητσοτάκης πως «είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».