Ο Νίκος Αναστόπουλος εκφράζεται πάντα μ’ έναν τρόπο που διαφέρει πολύ από άλλων. Ανάλογα μίλησε καλεσμένος στο «The 2Night Show» του ΑΝΤ1 με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, κάνοντας ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα από την πορεία του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος γκολτζής και νυν τεχνικός εξήγησε γιατί την άνοιξη του 2004 απέρριψε την πρόταση του Ολυμπιακού ν’ αναλάβει τα ηνία όταν του έγινε πρόταση για την τεχνική ηγεσία ως αντικαταστάτης του Σίνισα Γκόγκιτς.

«Ο κάθε άνθρωπος που ακολουθεί το επάγγελμα του προπονητή βάζει κάποιους στόχους στη ζωή του. Μου έγινε η πρόταση από τον Ολυμπιακό, αλλά εγώ θεώρησα εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ότι για επτά παιχνίδια δεν θα μπορούσα να δώσω όσα μπορούσα και είπα όχι», ανέφερε αρχικά ο «Μουστάκιας» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το γιατί αφορούσε τη χρονική συγκυρία. «Το ‘όχι’ ορισμένοι το παρεξήγησαν ότι ζήτησα συμβόλαια, ότι ζήτησα εκείνο, ότι ζήτησα το άλλο. Εδώ πάμε σε άλλες ομάδες χωρίς συμβόλαια, στον Ολυμπιακό θα πάμε να ζητήσουμε; Είναι τρελό. Απλά έκρινα ότι εκείνη τη στιγμή η πρόταση που έγινε από τον Σωκράτη Κόκκαλη δεν μού έδινε τη δυνατότητα να δείξω αν έχω δυνατότητες. Στο ποδόσφαιρο είναι το σήμερα. Δεν πήρες το πρωτάθλημα, φεύγεις. Θα έχανες το πρωτάθλημα, θα έλεγαν τον φέραμε και έκανε τίποτα. Δυστυχώς στην Ελλάδα κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος», ισχυρίστηκε κι ας μην έκανε πραγματικότητα το μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρό του.

«Εγώ δεν παρεξηγώ τον Σλούκα»

Ο Νίκος Αναστόπουλος ομολόγησε, ακόμη, πως είχε προσφορά να φορέσει τα πράσινα μετά τα πρώτα πέντε χρόνια του στον Πειραιά, αλλά αρνήθηκε. «Είναι ανάλογα τον άνθρωπο», αποκρίθηκε κι έφερε ως παράδειγμα τον Κώστα Σλούκα, στον οποίο «ο Παναθηναϊκός τού έδωσε περισσότερα χρήματα» κι αυτός λειτούργησε άκρως επαγγελματικά.

«Κάποιος άλλος μπορεί να μην πήγαινε. Είναι καθαρά θέμα ανθρώπου. Εγώ δεν τον παρεξηγώ», επισήμανε, αλλά υποστήριξε ότι «εγώ σαν Νίκος Αναστόπουλος δεν θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό. Όταν συμπλήρωσα την πενταετία μου στον Ολυμπιακό, είχα πρόταση να πάω. Δεν πήγα, διότι Στον Ολυμπιακό ανδρώθηκα κι είχα αποφασίσει μέσα μου μιλώντας με τον εαυτό μου ότι εδώ ξεκίνησα, εδώ ποδοσφαιρικά γεννήθηκα, τα πάντα μού τα έδωσε ο Ολυμπιακός».

«Κυρία μου, πάρε τον αργό, τον Αγγελόπουλο»

Ο θρυλικός σκόρερ θυμήθηκε επίσης τον Νίκο Αλέφαντο, με τον οποίο είχε «άριστη» σχέση, καθώς γνωρίζονταν εκ των προτέρων. «Ο θείος μου ήταν παλιός ποδοσφαιριστής στον Πανιώνιο και ο Αλέφαντος τον είχε παίκτη».

Τον Αλέφαντο ο Αναστόπουλος τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο «που του άρεσε να πηγαίνει έξω, να παρακολουθεί προπονήσεις, λάτρεψε την μπάλα».

Διηγήθηκε μάλιστα ότι «μια φορά σ’ ένα καφέ στον Πανελλήνιο είχαν πάει κάποιοι φίλοι να τον δουν. Κάποια στιγμή ήταν μερικά ποτήρια πάνω στο τραπέζι και τους έδειχνε το σύστημα. Ήρθε η κοπέλα και πήρε το ένα. Της απευθύνθηκε και της είπε ‘Κυρία μου παίρνεις τον Αμπελά; Πάρε τον αργό, τον Αγγελόπουλο’ (σ.σ αμυντικοί της Προοδευτικής)».