Έκλεισε λοιπόν η συμφωνία του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Κοτζιά. Τι συμφώνησαν; Να συνεργαστούν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε στο συρτάρι την επιστολή που του είχε στείλει ο επικεφαλής του «Πράττω» αλλά την έβγαλε μετά και τη νέα διάσπαση. Βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθείτε από το Προοδευτική Συμμαχία και κάπως έπρεπε να δικαιολογηθεί αυτό. Η συμφωνία έκλεισε στην ψαροταβέρνα «Πανόραμα» η οποία έχει τους συμβολισμούς της.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, αν νομίζετε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε την ψαροταβέρνα «Πανόραμα» στον Προφήτη Ηλία (Καστέλα) για την εκπληκτική θέα που προσφέρει (ο επισκέπτης θαυμάζει από την Ακρόπολη έως τον Αργοσαρωνικό) για να δειπνήσει με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ Νίκο Κοτζιά κάνετε λάθος.

Ο κ. Κασσελάκης πληροφορήθηκε προφανώς από τους συνεργάτες του ότι στο «Πανόραμα» έφερε, στις 11 Ιανουαρίου του 2019 ο Αλέξης Τσίπρας την Ανγκελα Μέρκελ για φαγητό (ψαρόσουπα, ψητό καλαμάρι, συναγρίδα κτλ.), συνεπώς η ψαροταβέρνα αυτή έχει κάποιο συμβολισμό για τον ΣΥΡΙΖΑ (και τον νέο Πρόεδρό του). Άλλωστε μετά το μπαράζ αποχωρήσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τώρα να αλλάξει την εσωκομματική ατζέντα

Όχι το δείπνο με τον Κοτζιά δεν είχε καμία σχέση με αυτό του Τσίπρα με την Μέρκελ, καθότι ήταν λιτό, κάθισαν και οι δυο τους στο τραπέζι και τους προσφέρθηκε μια σφυρίδα και βραστά λαχανικά, σχολιάζει η ίδια πηγή. Σ’ ένα διπλανό τραπέζι έτρωγαν και κάποιοι Κινέζοι που αναγνώρισαν τον Κασσελάκη και ήρθαν και τον χαιρέτησαν. Να θυμίσω ακόμα ότι ο Τσίπρας τότε με την Μέρκελ βγήκαν και στο μπαλκόνι και η Μέρκελ έμεινε ενθουσιασμένη από την θέα, βλέποντας φωτισμένη την Ακρόπολη. Ήταν μερικά χρόνια αργότερα από αυτό το περιβόητο «Merkel go back».

Το δείπνο Κασσελάκη- Κοτζιά ακολούθησε την απαντητική επιστολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Νίκο Κοτζιά μετά την πρόσκληση του δεύτερου για ανοικτό και ειλικρινή διάλογο των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου. Τι συμφώνησαν; Κοινή πορεία των θεμάτων εφεξής. Στο μενού όμως υπήρξαν και τα ελληνοτουρκικά.