«Το κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν λειτουργεί» τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, που παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Δυρραχίου.

Στις 4 Δεκεμβρίου θα εκτελεστεί, μετά από 6 μήνες κωλυσιεργίας, η αίτησή μου στο ειδικό δικαστήριο για το αν θα ορκιστώ ή όχι, ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, σημειώνοντας πως ο νόμος είναι ξεκάθαρος.

«Όταν κάποιος δεν έχει καταδικαστεί και η απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει μπορεί να ορκιστεί» είπε και κατήγγειλε πως για το ίδιο αδίκημα που είναι προφυλακισμένος άλλοι δυο δήμαρχοι είναι στα καθήκοντά τους τη στιγμή που υπάρχουν βίντεο και μαρτυρίες στις άλλες δύο περιπτώσεις.

«Ένας και μοναδικός μάρτυρας παραδέχτηκε ότι χρηματίστηκε με 7.000 ευρώ, ενώ ο διευθυντής της αστυνομίας της Χιμάρας προήχθη», σημείωσε ακόμα.

«Είμαι αθώος»

Αναφερόμενος και στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας είπε χαρακτηριστικά: «Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της στη Βουλή, υπάρχει κυνήγι μαγισσών από την πλευρά της κυβέρνησης. Όποιος δεν είναι αρεστός από τον Ράμα διώκεται ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει ισονομία» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Ράμα κάνει τα χατίρια στις άλλες χώρες και θεωρείται φιλοευρωπαίος και σύγχρονος, ενώ έχουν φύγει 1 εκατ. Αλβανοί από τη χώρα» είπε, χαρακτηρίζοντας τον Αλβανό πρωθυπουργό «κακομαθημένο».

«Πολλά αλβανικά ΜΜΕ στηρίζουν τη στάση της Ελλάδας. Όσοι στηρίζουν τον κ. Ράμα είναι λίγοι και είναι κατευθυνόμενοι. Είμαι μια χαρά, είμαι αθώος, συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου, και όχι μόνο των Χειμαρριωτών, απ’ όλη την Ελλάδα» είπε κλείνοντας.