«Να ελεγχθούν όλοι οι δήμαρχοι που δεν θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, είτε τώρα με τα αντιπλημμυρικά έργα, είτε αργότερα για τα μέτρα κατά των πυρκαγιών», θα ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Βασίλης Κικίλιας.

«Όσοι δήμαρχοι αδιαφορούν, βάζουν σε κίνδυνο τους πολίτες και εκεί μπαίνει η Πολιτική Προστασία» τόνισε ο Β. μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι «η κλιματική κρίση είναι εδώ, οι συνθήκες είναι άλλες, απαιτούνται άλλα έργα υποδομής και όλοι πρέπει να εκπαιδευτούμε από την αρχή».

Τι είπε για το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε, επίσης, στο επερχόμενο νομοσχέδιο, για τα μέτρα που λαμβάνονται για τη μείωση κινδύνου από ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και για τις παρεμβάσεις που γίνονται με στόχο το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην πρόληψη και στη διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Οι αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία, που έχει τεθεί ήδη δε διαβούλευση και θα ψηφιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου είναι οι κάτωθι:

Για τις φωτιές:

– ΔΕΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ θα μπορούν να κάνουν αντιπυρικές ζώνες μέσα στα δάση, «χωρίς γραφειοκρατία»
– Ζώνες πυροπροστασίας 100 μέτρων γύρω από τα στρατόπεδα
– Συνεννόηση αρμόδιων φορέων για αντιπυρικές ζώνες εντός ημιαστικού-ημιδασικού ιστού, μετά από υποδείξεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας

Για τον καθαρισμό ρεμάτων στην Αττική και τα αντιπλημμυρικά

«Η περιφέρεια καθάρισε τις κοίτες του Κηφισού και κάποιοι δήμαρχοι τα ρέματα δεξιά και αριστερά, στα όρια των Δήμων τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν όλοι στις οδηγίες.

Δουλειά μου είναι να προστατεύονται οι πολίτες. Θα πάω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θα ζητήσω να ελεγχθούν όλοι όσοι δεν θέλουν να κάνουν την δουλειά τους, είτε τώρα με τα αντιπλημμυρικά έργα, είτε αργότερα για τα μέτρα κατά των πυρκαγιών.

Όσοι δήμαρχοι αδιαφορούν, βάζουν σε κίνδυνο τους πολίτες και εκεί μπαίνει η Πολιτική Προστασία» τόνισε ο Β. Κικιλιάς.

Τι είπε για Σαμαρά

Ο Βασίλης Κικίλιας σχολίασε μεταξύ άλλων, τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή», στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός έβαλε 4 κόκκινες γραμμές στην κυβέρνηση σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα» και ξεκαθάρισε ότι δε θα ψηφίσει το νομοσχέδιο που έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Ο Αντώνης Σαμαρά είναι πρώην πρωθυπουργός της χώρας, πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σημαίνον πρόσωπο της παραταξής μας, στην οποία έχουμε μια κουλτούρα όπου πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι έχουν το δικαίωμα να τοποθετηθούν όπως θέλουν. Τοποθετήθηκε λοιπόν, και αυτό είναι άκρως σεβαστό. Παλιότερα τοποθετείτω ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και άλλοι αρχηγοί, ο Κώστας Καραμανλής προσφάτως. Είναι ο πλουραλισμός μας και η δυνατότητά μας να μπορούμε να συνθέτουμε και να μεγαλώνουν» είπε ο κ. Κικίλιας.