Όσοι αυτό το διάστημα έμειναν στην πλευρά της Αχτσιόγλου, των 6+6 και πέρα από τις πολιτικές πληροφορίες σίγουρα παρατήρησαν και τι πίνει η Έφη Αχτσιόγλου.

Οπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, η κ. Αχτσιόγλου δεν προτιμάει τον καφέ, αλλά τσάι. Και τι τσάι! Το όνομά του; «Ρωσικές Νύχτες».

Τι τσάι είναι αυτό; Πρόκειται για ένα κλασικό μίγμα, εμπνευσμένο από συνταγή του 19ου αιώνα. Καθώς τα κιτρώδη φρούτα θεωρούνταν πολυτέλεια στην τότε Ρωσία, οι φλούδες πορτοκαλιού φυλάσσονταν για να αρωματίσουν το τσάι. Βάση μαύρου τσαγιού, αρωματισμένου με εφτά εσπεριδοειδή: λεμόνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, κίτρο, νεράντζι, μανταρίνι και περγαμόντο, εξηγεί η ίδια πηγή.

Αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνήθιζε, προτού γίνει πρωθυπουργός το τσάι με τις περίεργες ονομασίες. Για παράδειγμα προτιμούσε το τσάι…«Τρόικα» (Kosmi Tea Troika), λίγο πιο ακριβό από το τσάι «Ρώσικες Νύχτες» της Αχτσιόγλου.

Μάλιστα ο Μητσοτάκης, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κερνούσε τους τροϊκανούς (τον Τόμσεν και την παρέα του) τσάι «Τρόικα» και εκείνοι ενθουσιάζονταν.