Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά το τέλος της απολογίας του ο 23χρονος Σύρος, ο οποίος κατηγορείται για επτά απόπειρες βιασμού.

Σε βάρος του «δράκου των Εξαρχείων» εκκρεμεί επίσης άλλη μια υπόθεση για το ίδιο αδίκημα, για την οποία θα δικαστεί τον Απρίλιο του 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας ότι δεν θυμάται τίποτα και να ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο 23χρονος κατηγορείται για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Τι είχε προηγηθεί

Κανονικά ο 23χρονος, όταν πρωτοαποφυλακίστηκε, όφειλε να δίνει το παρών τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού. Κάτι που δεν έκανε ποτέ και αυτό έφερε την καρατόμηση του διοικητή, με απόφαση του υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου.

Ο Σύρος είχε συλληφθεί και στις 17 Νοεμβρίου, όταν αστυνομικός παρατήρησε ότι ξήλωνε στο Μοναστηράκι φρεάτια υπονόμων. Τον συνέλαβε, σχηματίστηκε δικογραφία, πήγε στο αυτόφωρο, έδωσε άλλα στοιχεία, αφέθηκε ελεύθερος και κανείς δεν ασχολήθηκε με το γεγονός ότι με τη συγκεκριμένη σύλληψη παραβίαζε τους κανόνες και έπρεπε να συλληφθεί ξανά.

Το 2022 είχε προφυλακιστεί στα Γρεβενά. Δώδεκα μήνες μετά κατέθεσε αίτημα απελευθέρωσης, παρότι δεν είχε μόνιμη κατοικία καθώς από το 2021 είχε λήξει η άδεια διαμονής του. Παρόλα αυτά και ενώ υπήρχε αντίθετη γνωμοδότηση από τον εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος στις 17 Αυγούστου. Και ενώ έπρεπε να πάει στη δομή της Μαλακάσας και να εμφανίζεται στο ΑΤ Ωρωπού δεν έκανε τίποτα από τα δύο χωρίς κάποιος να τον αναζητήσει.

Ωμός και κυνικός

Απόλυτα ωμός και κυνικός ο 23χρονος από τη Συρία δήλωσε σίγουρος στους αστυνομικούς ότι ό,τι και αν έκανε δεν θα τον έπιαναν καθώς στο παρελθόν είχε πέσει αρκετές φορές στα χέρια τους, αλλά τον είχαν αφήσει ελεύθερο.

«Φυσικά και είχα άνεση, φυσικά και ήξερα ότι δεν θα με πιάνατε. Ήμουνα στα χέρια σας τόσες πολλές φορές και όλες τις φορές ήμουν ελεύθερος. Και από εσάς και από τους δικαστές» φέρεται να είπε, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του OPEN η Μίνα Καραμήτρου.