«Φωτιές» άναψε η δήλωση του υφυπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο κυβερνητικός αξιωματούχος,  όταν ο δημοσιογράφος είπε «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400» απερίσκεπτα απάντησε (ACTION 24) για ποιο λόγο ο φίλος του ο δικηγόρος… «δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς».

Η αντίδραση του Στ. Κασσελάκη

Άμεσα ξέσπασε κύμα αντιδράσεων με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη να κάνει μάλιστα σχετική ανάρτηση επιτιθέμενος στον υφυπουργό.

«Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας ‘’να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες’’. Επειδή όμως έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης», έγραψε στην πλατφόρμα Χ o Στέφανος Κασσελάκης.

Παραδοχή λάθους από τον Π. Τσακλόγλου

Λίγο αργότερα, ο κ. Τσακλόγλου, αντιλαμβανόμενος το λάθος του παραδέχθηκε πως «ήταν άστοχη» και ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη. «Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθιά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να  αναιρέσει την ουσία της συζήτησης», ανέφερε ο υφυπουργός.