Τόπος σπαρμένος με άγρια βράχια, ελιές και κρυστάλλινα νερά, η Μάνη σφύζει από δωρική, ακαταμάχητη ομορφιά. Το ίδιο ισχύει και για την κουζίνα της, που καταφέρνει να χωρέσει ανεκτίμητο γευστικό πλούτο μέσα σε υλικά απλά, αλλά κορυφαίας ποιότητας, βγαλμένα κατευθείαν από τη μανιάτικη γη.

Η γευστική παράδοση της Μάνης, μέρος της γαστρονομικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αποτελεί πεδίο που παραμένει ανοιχτό προς εξερεύνηση. Για αυτό και είναι πάντα ευπρόσδεκτες εκδοτικές προσπάθειες, όπως το νέο βιβλίο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου «Η Γη της Ελιάς», που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στις 26 Νοεμβρίου, αποκλειστικά με «Το Βήμα της Κυριακής».

Στις σελίδες του, η βραβευμένη ελληνίδα σεφ παρουσιάζει 30 αυθεντικές συνταγές που ανακάλυψε στις συχνές επισκέψεις της στην πανέμορφη και ιστορική γωνιά της Ελλάδας. Μέσα από την τριβή της με τον τόπο και τους ανθρώπους του, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μπόρεσε να διεισδύσει στην καρδιά της ντόπιας κουζίνας και να αποτυπώσει την ουσία, το άρωμα και τη γαστρονομική κουλτούρα της.

Το αποτέλεσμα είναι το βιβλίο που θα βρείτε αυτή την Κυριακή, μαζί με την εφημερίδα «Το Βήμα», όπου 30 πιάτα με βαθιά νοστιμιά και απλότητα, εφάμιλλη της μοναδικής γοητείας της Μάνης, υπόσχονται να γεμίσουν το τραπέζι μας ελληνικότητα και μεσογειακό ταπεραμέντο.

Απόλυτος πρωταγωνιστής, φυσικά, το ελαιόλαδο, ο πολύτιμος θησαυρός της Μάνης – αλλά και η φιλοσοφία της βιωσιμότητας και της τέλειας εκμετάλλευσης των πρώτων υλών, που κάποτε επέτρεπε στους ανθρώπους να γεμίσουν το τραπέζι τους σε εποχές λιτότητας και πλέον μας βοηθά να προστατεύσουμε τον πλανήτη.

«Η Γη της Ελιάς» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κυκλοφορεί για πρώτη φορά στις 26 Νοεμβρίου

Αποκλειστικά με «Το Βήμα της Κυριακής»