Οι 17 ομάδες της Κυριακής έγιναν 20 το βράδυ της Δευτέρας. Ιταλία, Τσεχία και Σλοβενία ήταν οι τρεις νέες ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στην τελική φάση του Euro 2024 και θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του ερχόμενου καλοκαιριού (14/6 – 14/7).

Η «σκουάντρα ατζούρα» πήρε το 0-0 που χρειαζόταν με αντίπαλο την Ουκρανία στο ουδέτερο έδαφος των Σκοπίων και, έχοντας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία του 3ου ομίλου, κέρδισε έστω και οριακά την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Για τους Τσέχους τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά, καθώς επικρατώντας 3-0 της Μολδαβίας έκλεισαν τη δυάδα του 5ου ομίλου με τους Αλβανούς.

Αντίθετα οι Σλοβένοι κινδύνευσαν στον 8ο όμιλο, αλλά ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς του Παναθηναϊκού έδωσε τη λύση διαμορφώνοντας το πολύτιμο 2-1 επί του Καζακστάν. Μάλιστα οι Καζάκοι θα ‘ναι αυτοί που θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ελλάδας στην προσπάθεια να υπερβεί δύο εμπόδια και να επιστρέψει στα τελικά ενός Euro.

Αυτές είναι οι 20 ομάδες του Euro

Συνολικά στα τελικά της διοργάνωσης βρίσκονται ήδη: η Γερμανία (οικοδέσποινα), το Βέλγιο, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Σκωτία, η Ισπανία, η Τουρκία, η Αυστρία, η Αγγλία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Αλβανία, η Δανία, η Ολλανδία, η Ρουμανία, η Ελβετία, η Σερβία, η Τσεχία, η Ιταλία και η Σλοβενία.