Το πεντάλεπτο χαράς που πρόσφερε η Εθνική ομάδα από το 56′ μέχρι το 61′ με τα γκολ της επικής ανατροπής από τον Μπακασέτα και τον Ιωαννίδη θα μείνει αξέχαστο στους φίλους της εθνικής ομάδας.

Ενα γαλανόλευκο ηφαίστειο φούσκωσε και εξερράγη για να αφήσει άφωνους τους Γάλλους που έμειναν να κοιτάνε. Το 13ο γκολ του κάπτεν της Εθνικής Τάσου Μπακασέτα που τον φέρνει πάνω από Μαύρο, Γιαννακόπουλο και Τσιάρτα, αλλά και το γκολ του Ιωαννίδη από τον τρομερό συνδυασμό με τους Μπουχαλάκη και Γιαννούλη, ήταν αρκετά για να σκορπίσουν χαμόγελα, παρά την γκολάρα ισοφάρισης του Φοφανά, την απίθανη γαλλική ευκαιρία με το διπλό δοκάρι στο 90′ και το τέταρτο δοκάρι από τον Εμπαπέ στο 95′.

Το τελικό 2-2 δεν «χ»άλασε κανένα. Αντίθετα τα πέντε λεπτά ευτυχίας ήταν όλα τα λεφτά για τους διεθνείς, που υπό την καθοδήγηση του Νους (του συνεργάτης του τιμωρημένου Πογέτ), πήραν μια ισοπαλία ψυχολογίας και επιβεβαίωσης.

Ενδεκάδα με 3-5-2

Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς παρέταξε την Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Γαλλία ο Γκουστάβο Πογέτ και με σύστημα 3-5-2.

Στην αποστολή δεν ήταν οι Πέλκας και Σιώπης, αλλά και οι Τσιμίκας (λόγω καρτών), Κουρμπέλης, Μάνταλος (τιμωρημένοι) και Μπάλντοκ.

Για τη Γαλλία ξεκίνησαν οι: Σαμπά, Ερναντές, Σαλιμπά, Κουντέμ Λ. Ερνάντες, Φοφανά, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Κόλο Μουανί, Ντεμπελέ, Ζιρού (και τον Εμπαπέ στον πάγκο).

Απείλησαν πρώτοι οι Γάλλοι

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς μεγάλες φάσεις, αλλά με χειροκροτήματα για μερικές ατομικές προσπάθειες από την κερκίδα. Οι Γάλλοι πάντως απείλησαν πρώτοι με τον Γκριεζμάν, που σούταρε δυνατά αλλά απόκρουσε δύσκολα ο Βλαχοδήμος.

Οι Γάλλοι δεν άργησαν να δημιουργήσουν και νέα ευκαιρία με τον Γκριεζμάν, που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των Χατζηδιάκου και Βλαχοδήμου και πλάσαρε στο δοκάρι.

Το 0-1 η Γαλλία με τον Κόλο Μουανί

Και μετά από δύο προειδοποιητικές βολές και αφού οριακά η Εθνική Ελλάδας γλίτωσε το αυτογκόλ από τον Μαυροπάνο, ήρθε μάλλον αναμενόμενα και το πρώτο γκολ των Γάλλων στο 42′ όταν ο Ζιρού πάσαρε στον Κόλο Μουανί κι αυτός από δύσκολη θέση με μια βολίδα άφησε άγαλμα τον Βλαχοδήμο στην κλειστή του γωνία.

Αντίδραση και ισοφάριση με Μπακασέτα

Η Εθνική ομάδα έκανε την πρώτη τελική στο 52′ με τον Ιωαννίδη, χάρη στον Ρέτσο που έκανε εξαιρετική δουλειά και στο 56′ ήρθε και η ισοφάριση!

Ο Μασούρας κυνήγησε με πάθος μία «σκοτωμένη» μπαλιά πιέζοντας ψηλά τη γαλλική άμυνα και αναγκάζοντας σε λάθος. Μασούρας και Μπουχαλάκης απείλησαν και η μπάλα έφτασε στον Τάσο Μπακασέτα που με βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 και το 13ο του γκολ με την Εθνική και πανηγύρισε κάνοντας τάκλιν στον Τζαβέλλα!

Εκρηξη κι ανατροπή με Ιωαννίδη

Και πριν προλάβουν οι Γάλλοι να συνέλθουν, η εθνική χτύπησε σαν «κόμπρα» μέσα σε πέντε λεπτά! Ο Μπουχαλάκης με μαγική μπαλιά βρήκε τον Γιαννούλη, αυτός χάρισε μια «ποδιά» στον Κουντέ που θα τη θυμάται για χρόνια και σέρβιρε στον Ιωαννίδη, που με ένα άγγιγμα έκανε το 2-1!

Από το χειροκρότημα στον Εμπαπέ, στις αποδοκιμασίες

Ο σούπερ σταρ Κιλιάν Εμπαπέ χειροκροτήθηκε από το κοινό πριν τη σέντρα, χειροκροτήθηκε όταν σηκώθηκε για ζέσταμα, αλλά η γαλανόλευκη ανατροπή οδήγησε τον κόσμο στην απόφαση να τον αποδοκιμάσει στην τριπλή αλλαγή, μόλις μπήκε στο γήπεδο μετά το 2-1!

Ολα ίσα με τον Φοφανά

Η είσοδος των Εμπαπέ, Κομάν και Τουράμ άλλαξε τα δεδομένα, αλλά η Γαλλία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 74′ όχι από τους επιθετικούς της, αλλά από τον Φοφανά, που έπιασε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής και πήρε και το… χέρι του Βλαχοδήμου στα δίχτυα για το 2-2.

Στο 90′ οι Γάλλοι είχαν μία απίθανη φάση με διπλό δοκάρι από προσπάθεια του Κομάν και τάκλιν του Ζέκα, ενώ στο 95′ είχαν και τέταρτο δοκάρι με τον Εμπαμπέ!