Ο αμερικανός επιχειρηματίας Εμετ Σίαρ (Emmett Shear), συνιδρυτής της πλατφόρμας βίντεο streaming Twitch, ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της OpenAI.

«Δέχθηκα τη θέση διότι πιστεύω πως η OpenAI είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες που υπάρχουν σήμερα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter (X), δεσμευόμενος ότι τις προσεχείς 30 ημέρες θα διαφωτίσει τους λόγους της απομάκρυνσης του Σαμ Αλτμαν και θα ασχοληθεί με «την μεταρρύθμιση της διευθυντικής ομάδας (…) για να γίνει μία δύναμη ικανή να επιτύχει αποτελέσματα για τους πελάτες».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής το Διοικητικό Συμβούλιο της OpenAΙ, ανακοίνωσε ότι έπαψε από τα καθήκοντα του CEO τον Σαμ Άλτμαν.

Το διοικητικό συμβούλιο ανέφερε ότι διεξήγαγε έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Άλτμαν «δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το διοικητικό συμβούλιο, παρεμποδίζοντας την ικανότητά του να ασκεί τις αρμοδιότητές του».

«Το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να συνεχίσει να ηγείται της OpenAI», ανέφερε η εταιρεία.