Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το μείγμα ναρκωτικών που χορήγησε συμμορία στην 16χρονη με αποτέλεσμα να καταλήξει στη ΜΕΘ του «Ερυθρού Σταυρού» δίνοντας μάχη για τη ζωή της.

Εντός λίγων ωρών η ανήλικη κατανάλωσε κοκτέιλ ουσιών. Αρχικά στο Άλσος Βεΐκου έκανε χρήση κάνναβης και «σίσα» και εν συνεχεία, στη μονοκατοικία του Βύρωνα πια, ηρωίνη παράλληλα με χάπι που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από άτομα με επιληψία ή άλλες αγχώδεις διαταραχές.

Είχαν προσπαθήσει να βλάψουν ξανά την 16χρονη

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «ΝΕΑ» και «ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, πριν από περίπου έναν μήνα είχε γίνει απόπειρα να εκμεταλλευτούν την 16χρονη και σε άλλο σπίτι, στα δυτικά προάστια. Κάτι που έμελλε ν’ αποφευχθεί με επέμβαση της Αστυνομίας.

Εκ των υστέρων η οικογένεια της νεαρής έκανε σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να την κρατήσει μακριά από τα ναρκωτικά και ν’ απεξαρτηθεί. Ανάλογη μάχη έδωσαν και δικαστικοί λειτουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες μήπως κι τραβήξουν την 16χρονη από τη μαύρη τρύπα, απεγκλωβίζοντάς την. Χωρίς όμως επιτυχία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα της ανήλικης είχε καταγγείλει πως το παιδί της είχε γίνει πειραματόζωο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγές από την ΕΛΑΣ, η χρήση ναρκωτικών από ανηλίκους αυξάνεται με αριθμητική πρόοδο το τελευταίο διάστημα, ενώ, όπως αναφέρουν, όταν συνελήφθησαν τα ανήλικα μέλη της σπείρας που προμήθευσε στην 16χρονη τα ναρκωτικά και ρωτήθηκαν τι έχει συμβεί, υπερασπίζονταν τους εμπόρους ναρκωτικών.