Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως προέκυψε από το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής για την ερχόμενη Τετάρτη 22 Νοεμβρίου. Η πορεία θ’ αρχίσει από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου και θα έχει τελικό προορισμό το υπουργείο Οικονομικών.

«Τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης μάς αφανίζουν. Είμαστε διαφορετική κατηγορία από τους μισθωτούς και πρέπει δε μπορεί να μας ταυτίζει με αυτούς», επισημάνθηκε στο ενημερωτικό δελτίο για τη συνέντευξη Τύπου του φορέα, ο οποίος έκανε λόγο για συνολική επιστράτευση από «αναχρονιστικές, άδικες και ισοπεδωτικές μεθόδους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής».

«Το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας» υπογραμμίστηκε επίσης και γι’ αυτό «έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε έντονα και μαζικά».

Δεν κάνει πίσω ο Πρωθυπουργός

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο υπαναχώρησης, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «μια δίκαιη παρέμβαση, τολμηρή και μεταρρυθμιστική», για την οποία η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να αναλάβει το πολιτικό κόστος.

«Δεν γίνεται το 50% των ελεύθερων επαγγελματικών να δηλώνει μηδενικό κέρδος και το 85% μικρότερο των 10.000 ευρώ», υπογράμμισε επίσης, σημειώνοντας απλώς πως θα ληφθούν υπ’ όψιν οι παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που ενδεχομένως υπάρχουν.