Με μονοψήφιες τιμές ξεκίνησε από άποψη θερμοκρασίας η σημερινή Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τον καιρό να «μαλακώνει» τις επόμενες ώρες και την ηλιοφάνεια να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη στo OPEN για άλλο ένα 24ωρο θα δούμε τον υδράργυρο σε υψηλές τιμές (τοπικά θα ξεπεράσουμε τους 20 βαθμούς).

Στην Αττική ήλιος με το θερμόμετρο στους 22-23 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, μετά τα προβλήματα που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, η μέρα θα είναι καλή, με τη θερμοκρασία στους 19 βαθμούς.

Από αύριο Τρίτη 21/11 ενώ η μέρα θα ξεκινήσει καλά, προς το βράδυ θα έχουμε πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά της χώρας, σε ένα κύμα κακοκαιρίας που θα μας απασχολήσει μέχρι την Παρασκευή

Την Τετάρτη οι βροχές θα εξαπλωθούν στις περισσότερες περιοχές, τα πιο έντονα φαινόμενα να αναμένονται στα δυτικά αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αρναούτογλου: Κατεβασιά ψυχρών μαζών από Βαλκάνια

Άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει γι’ αυτή την εβδομάδα ο Σάκης Αρναούτογλου. Το πιο ενδιαφέρον, όμως, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θα είναι η «κατεβασιά αρκετά ψυχρών αερίων μαζών στα Βαλκάνια» το Σαββατοκύριακο.

«Μετά την σταδιακή στροφή των ανέμων κυρίως από την Τρίτη σε νοτιάδες και την άνοδο της θερμοκρασίας και τις τοπικές βροχές που αυτοί αναμένεται να φέρουν σε αρκετές περιοχές της χώρας έως και την Παρασκευή, ενδιαφέρον για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο παρουσιάζει το «τρέξιμο» του έγκυρου προγνωστικού μοντέλου της Βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, UKMO όπου θέλει νέα κατεβασιά αρκετά ψυχρών αερίων μαζών στα Βαλκάνια.

Το αν αυτές θα επηρεάσουν και με ποιο τρόπο τον καιρό και την Ελλάδα θα το βλέπουμε καθημερινά στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 από ΔΕΥ- ΠΑΡ στις 19:15» αναφέρει στη δημοσίευση στο Facebook.

Καλλιάνος: Καιρός με διάφορα πρόσωπα

Ο καιρός αυτής της εβδομάδας θα έχει «διάφορα πρόσωπα» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.
«Ο Καιρός της νέα εβδομάδας αναμένεται να έχει διάφορα πρόσωπα. Αρχικά, αύριο Δευτέρα θα είναι εξαιρετικός με τη θερμοκρασία ανεβασμένη. Από την Τρίτη και έπειτα όμως θα αρχίζει να γίνεται άστατος. Από την Τετάρτη και μετά αναμένονται βροχές αλλά με θερμοκρασίες που θα είναι πολύ καλές για την εποχή, δεν θα επικρατήσει δηλαδή ιδιαίτερο κρύο» αναφέρει στη δημοσίευση στο Facebook.