Επιμένει ότι δεν πάτησε επίτηδες τη σκανδάλη ο 40χρονος αστυνομικός, από το όπλο του οποίου έπεσε νεκρός ο 17χρονος Χρήστος μετά την άγρια καταδίωξη στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

«Εάν το αείμνηστο θύμα δεν χτυπούσε το όπλο μπροστά στην κάννη, δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό», υποστήριξε στο Mega ο κατηγορούμενος αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ, συμπληρώνοντας ότι «τη στιγμή της εκπυρσοκρότησης δεν ένιωθα ότι απειλούμαι από αυτό το παιδί».

Ήταν κι αυτό όμως ένα από τα βασικά λάθη διαχείρισης της εμπλοκής που είχε παρουσιαστεί.

Ο αστυνομικός, που εξ αρχής τέθηκε σε διαθεσιμότητα και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, επιβεβαίωσε ότι ο 17χρονος δεν αποπειράθηκε να του του αρπάξει το περίστροφο.

«Από φόβο έκανε τη μοιραία κίνηση»

«Δεν προσπάθησε να μου το πάρει. Με το αριστερό του χέρι, πιθανώς από φόβο, το μόνο το οποίο έκανε ήταν η μοιραία κίνηση. Η κάννη ήταν πολύ κοντά στο σώμα του και προσπάθησε να την απομακρύνει με συνέπεια να προκληθεί η εκπυρσοκρότηση», ισχυρίστηκε.

«Είναι τραγική η κατάστασή του. Πραγματικά και ο ίδιος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς συνέβη αυτή η τραγωδία. Από τη πρώτη στιγμή εκείνο που μετέφερε σ’ εμένα είναι ότι, αν είναι δυνατόν, ήθελε να μιλήσει με την μητέρα του και τον αδελφό του παιδιού», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού.

«Θα καούν τα πάντα»

Ωστόσο η οργή των συγγενών του 17χρονου από τον Αλίαρτο ξεχειλίζει, έπειτα και από την απόφαση ν’ αφεθεί ελεύθερος ο αρχιφύλακας.

«Θα καούν τα πάντα. Θα ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, απ’ όλες τις μεριές. Η μητέρα και τα αδέλφια έχουν πέσει από τα σύννεφα. Μιλάμε για μεγάλη οργή. Ούτε να μιλήσω δεν μπορώ αυτή τη στιγμή. Το μάθαμε ότι αθωώθηκε και οι αστυνομικοί συνάδελφοί του, που είχαν μαζευτεί εκεί, χορεύανε, χοροπηδάγανε μπροστά στα μάτια μας», είπε ο θείος του 17χρονου.

Σύμφωνα με τον θείο του, ο 17χρονος δεν σταμάτησε στον έλεγχο της αστυνομίας, όχι επειδή δεν είχε δίπλωμα, αλλά για να μην εκθέσει τα κορίτσια που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο.