«Στη καρδιά» του κοινού χτύπησε το βράδυ του Σαββάτου (18/11) η πρεμιέρα της εκπομπής «Σπίτι με το Mega».

Με κεντρικό καλεσμένο τον μεγάλο βάρδο του λαϊκού τραγουδιού Θέμη Αδαμαντίδη, η Ρούλα Κορομηλά και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δημιούργησαν μια οικεία ατμόσφαιρα που «ζέστανε» τους τηλεθεατές στην πρώτη κρύα βραδιά της νέας σεζόν και θα τους συντροφεύει κατά τη διάρκεια όλου του χειμώνα.

Ο Θέμης Αδαμαντίδης έπιασε το μικρόφωνο και, παραδίδοντας μαθήματα ερμηνείας, τραγούδησε δικές του και όχι μόνο επιτυχίες με τις οποίες έχει συνδεθεί η πολυετή πορεία του στη δισκογραφία και στις μεγάλες πίστες των νυχτερινών κέντρων.

Είτε με τον αρτίστα Θανάση Πολυκανδριώτη στο μπουζούκι είτε με τον σπουδαίο Γιώργο Κατσαρό στο πιάνο, ο λαϊκός τροβαδούρος μετέδωσε απλόχερα συναίσθημα και κέφι.

Η ιστορία πίσω από το «Τα πήρες όλα»

Το θρυλικό τραγούδι που ερμήνευσε μοναδικά ο Στράτος Διονυσίου κυκλοφόρησε το 1981 και υπήρχε στον δίσκο «Όλα είναι δανεικά» με πωλήσεις πάνω από 100 χιλιάδες, αριθμός ρεκόρ για την εποχή.

Τη μουσική υπέγραψε ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και στίχους ο Γιάννης Πάριος.

«Το έγραψε και μου το έδωσε σε ένα μπλοκάκι μέσα στο αεροπλάνο και σε πτήση της Ολυμπιακής κατά την περιοδεία μας» θα αποκαλύψει χρόνια μετά ο συνθέτης.

Ο Διονυσίου μάλιστα στην αρχή αρνήθηκε σθεναρά να πει το «Τα πήρες όλα», ωστόσο άλλαξε γνώμη μετά τη διορατική επιμονή του ίδιου του Μάτσα. Ο Στράτος δεν το ήθελε γιατί η δομή του τραγουδιού δεν ήταν συνηθισμένη. Το άκουσμα των συγχορδιών έχει μουσική συγγένεια με την αμερικανική soul. Τελικά όμως άλλαξε γνώμη και πείστηκε.

Τη σκυτάλη μετά τον Θέμη Αδαμαντίδη πήραν ο Γιάννης Καψάλης και η Κατερίνα Στανίση.