Η Ελλάδα ήθελε έναν αντίπαλο για να κάνει την πρόβα τζενεράλε ενόψει του αγώνα με τη Γαλλία και του φινάλε της προκριματικής φάσης. Η Νέα Ζηλανδία δεν ήταν τέτοια, στο επίπεδο δηλαδή των Γάλλων, αλλά ήταν ένας αντίπαλος ιδανικός για ένα ξεκούραστο απόγευμα στην άδεια Ριζούπολη, με την Εθνική να βγάζει όλο το ταλέντο της στο χορτάρι.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η παρουσία του Κωνσταντέλια. Ναι, καλά διαβάσατε, ο μέσος του ΠΑΟΚ ξεκίνησε βασικός και μάλιστα σκόραρε με σέντρα σουτ, ενώ ο Γιακουμάκης πέτυχε το άλλο γκολ στο εύκολο και άνετο πρώτο ημίχρονο.

Η Ελλάδα προηγήθηκε 2-0 της Νέας Ζηλανδίας σε ένα πρώτο μέρος όπου έπιασε εξαιρετική απόδοση και τα έκανε όλα: δύο γκολ, ένα δοκάρι και χαμένες ευκαιρίες για μεγαλύτερο προβάδισμα.

Ως είθισται σε τέτοια ματς, οι προπονητές κάνουν αλλαγές στο β’ μέρος και ο Πογέτ έκανε πολλές. Με αποτέλεσμα να χαλάσει την εικόνα της ελληνικής ομάδας και ό,τι ωραίο έχτισε στο πρώτο ημίχρονο.

Πολλά λάθη και κακό θέαμα συνέθεσε την εικόνα του δεύτερου σαρανταπενταλέπτου, με την Εθνική να μην έχει καμία σχέση με το ωραίο που είδαμε και που έφερε το εύκολο 2-0.

Το τελικό αποτέλεσμα λίγη σημασία έχει, αυτό που κρατάμε είναι την εμφάνιση του πρώτου μέρους και την εικόνα του Κωνσταντέλια που με την ποιότητά του ανέβασε επίπεδο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Σε γενικές γραμμές το φιλικό είχε θετικό πρόσημο ενόψει του δύσκολου εντός έδρας αγώνα με τους Γάλλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (70’ Μπουχαλάκης) Μάνταλος (90’ Τζαβέλλας), Μπακασέτας (70’ Γαλανόπουλος), Κωνσταντέλιας (58’ Φούντας), Μασούρας (58’ Πέλκας), Γιακουμάκης (57’ Παυλίδης).

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Ντάρεν Μπάζλεϊ): Μ. Γουντ, Μπάιντον (83’ Σούρμανς), Σμιθ, Κακάτσε, Σινγκ (62’ Τζαστ), Στάμενιτς, Πέιν, Γκάρμπετ (71’ Καμπνές), Μπελ (71’ Λούις), Κ. Γουντ (46’ Γουέιν), ΜακΚόουατ (83’ Μάτα).