Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την Παρασκευή (17/11) του προπονητές που θα απαρτίζουν το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ υπό την ηγεσία του Βασίλη Σπανούλη.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την Ομοσπονδία, «ο Ηλίας Καντζούρης, ο Στέφανος Τριαντάφυλλος και ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος θα είναι τα μέλη του τεχνικού επιτελείου».

Πρόκειται για μια έμπειρη τριανδρία που, κατά σύμπτωση, ενώνει την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Η ισχύς εν τη ενώσει δηλαδή.

Ο Ηλίας Καντζούρης, νυν κόουτς της γαλλικής Λιμόζ, υπήρξε χεντ κόουτς της Ένωσης, ο Στέφανος Τριαντάφυλλος είναι επί σειρά ετών συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα στους «ερυθρόλευκους» και ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος δούλεψε στο «τριφύλλι» ως συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη και του Τσάβι Πασκουάλ. Τον Ισπανό μάλιστα τον ακολούθησε και στη Ζενίτ.

Όλοι τους έχουν παρελθόν, πολύ ή λιγότερο πρόσφατο, στην «επίσημη αγαπημένη».

Παράλληλα, από την ΕΟΚ ανακοινώθηκε πως υπεύθυνος φυσικής κατάστασης θα είναι ο Ανδρέας Γκατζούλης – γυμναστής του Ολυμπιακού, ο οποίος επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά την εποχή Γιαννάκη. Πρόκειται για άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του νέου ομοσπονδιακού προπονητή.