Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην καθιερωμένη πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τον αριθμό να ξεπερνά τις 20.000.

Ο μεγαλύτερο όγκος του κόσμου έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία ενώ πολλοί από αυτούς συνέχισαν με κατεύθυνση την πρεσβεία του Ισραήλ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο και τους νεκρούς στη Γάζα. Κατά πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε 20 προσαγωγές.

Αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία. Μάλιστα, άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι και Μέγαρο Μουσικής που είχαν κλείσει από τις 4 το απόγευμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη, όπου κατά πληροφορίες 40 άτομα βρέθηκαν στη περιοχή και έβαλαν φωτιές σε κάδους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 40 άτομα βρέθηκαν στη περιοχή και έβαλαν φωτιές σε κάδους.

Δείτε φωτογραφίες

Νωρίτερα, φοιτητές-μέλη της ΠΑΣΠ που συνόδευσαν την ιστορική σημαία συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Πολυτεχνείο, όπου άνοιξαν την αιματοβαμμένη σημαία φωνάζοντας συνθήματα όπως «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε».

Οι πύλες του Πολυτεχνείου για τους πολίτες που ήθελαν να τιμήσουν με ένα λουλούδι την εξέγερση των φοιτητών έκλεισαν το μεσημέρι της Παρασκευής και πλέον ο χώρος φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η οδός Πατησίων και άλλοι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας.

Εκτός από πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, συλλογικότητες, φορείς και εκπρόσωποι σωματείων κατέθεσαν λουλούδια και στεφάνια στη μνήμη των ανθρώπων που πάλεψαν για τη δημοκρατία.