Στιγμές γαμήλιας ανατολίτικης δόξης έζησαν χθες οι τουρίστες στον Άγνωστο Στρατιώτη με μερικούς από αυτούς να μην πιστεύουν στα μάτια τους από αυτό που έβλεπαν. Εκεί γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι ένα ταξί σταμάτησε μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Οι Εύζωνες εκείνη την ώρα μόλις είχαν αλλάξει φρουρά, όπως μας ενημερώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Από το ταξί κατεβαίνει μία… νύμφη, κομψότατη μέσα στο κατάλευκο νυμφικό της, κρατώντας μια ανθοδέσμη από ροζ λουλούδια. Αμέσως μετά κατεβαίνει και ο γαμπρός με ένα μπεζ κοστούμι χωρίς γραβάτα. Φαινόταν τρισευτυχισμένος, και γιατί να μην ήταν; Αγκαλιάζει τη νύμφη και πάνε προς το μνημείο. Στέκονται για λίγα λεπτά, σκέφτηκαν εάν θα έπρεπε ή όχι να εναποθέσουν την ανθοδέσμη, με τους εύζωνες και τους τουρίστες να τους παρατηρούν αμήχανοι. Οι φωτογραφικές μηχανές των κινητών πήραν φωτιά.

Ο γαμπρός δίνει ένα ζεστό φιλί στην νύμφη και παραμένουν για αρκετή ώρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, με τον ταξιτζή να τους περιμένει στο ταξί του.

Στην αρχή νόμισα πως πρόκειται για κάποιο διαφημιστικό κόλπο, συνεχίζει ο ΒΗΜΑτοδότης,  ή κάποιοι πήραν άδεια να γυρίσουν ταινία, πλην όμως η νύμφη μου εξήγησε ότι είναι νύμφη κανονική και μόλις παντρεύτηκαν, πήραν το αεροπλάνο από την Κωνσταντινούπολη και ήρθαν κατευθείαν από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην πλατεία Συντάγματος μαζί με την ανθοδέσμη.

Μου είπαν πως κατάγονται και οι δύο από την Πόλη και ότι κάνουν το ταξίδι του μέλιτος στην Ελλάδα. Η νύμφη ονομάζεται Εσρά και ο πανευτυχής γαμπρός Ισχάν. Τούρκικος γάμος με πρώτο σταθμό το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πρώτη φορά αντίκρυσαν οι εύζωνες, καταλήγει ο ΒΗΜΑτοδότης.