Απαντήσεις στο ενδεχόμενο να τερματιστεί πρόωρα η συνεργασία με την εθνική ομάδα έδωσε την Πέμπτη ο Γκουστάβο Πογέτ, παρόλο που ο ίδιος είχε ρίξει νερό στον μύλο. Συγκεκριμένα ο ομοσπονδιακός προπονητής, μιλώντας ενόψει του φιλικού της Παρασκευής με τη Νέα Ζηλανδία, διέψευσε τα σχετικά σενάρια υποστηρίζοντας πως έχει προπληρώσει για το σπίτι που μένει όταν βρίσκεται στην Ελλάδα.

«Μένω στη Γλυφάδα, η οικογένεια μου είναι χαρούμενη εδώ και δεν χρειάζεται πανικός», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Έχω πληρώσει προκαταβολικά το νοίκι μέχρι τον Μάιο. Θα ήμουν αφελής να το πληρώσω, εάν δεν ήθελα να μείνω. Μην λέτε ότι θέλω να φύγω. Προφανώς θέλω προπονητικό κέντρο. Να είμαστε πιο επαγγελματίες, άλλα μη λέτε ότι θέλω να φύγω».

Αυτό, βέβαια, που δεν είπε ο Πογέτ είναι πως το γυαλί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο έχει «ραγίσει», με αποκορύφωμα όσα είπε για τον απλήρωτο βοηθό του.

Ο Ουρουγουανός προπονητής ρωτήθηκε επίσης και για το ζήτημά του συμβολαίου του: «Αν προκριθώ χρειάζομαι ένα νέο συμβόλαιο; Ναι. Ίσως θα είμαι ο πρώτος προπονητής που θα πάει στο Euro χωρίς συμβόλαιο».