Παιχνίδι μπάσκετ ή αγώνας πυγμαχίας; Παρκέ ή ρινγκ;

Σε κάθε περίπτωση, το νέο καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη προ ημερών σε αναμέτρηση ερασιτεχνικού πρωταθλήματος επιβεβαίωσε πως για κάποιους ακόμη και σε αυτό το επίπεδο τίποτα δεν έχει αξία περισσότερο από μια νίκη – με το όποιο κόστος.

Ξυλοδαρμός διαιτητή από πρώην επαγγελματία

Τι συνέβη; Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, παλαίμαχος διεθνής παίκτης που εκτελούσε χρέη προπονητή επιτέθηκε σε διαιτητή διότι -κατά την κρίση- συμπεριφερόταν μεροληπτικά στην ομάδα του.

Όπως μάθαμε, ο πρώην επαγγελματίας αθλητής με θητεία σε ομάδες της πρώτης κατηγορίας και συμμετοχές στις εθνικές ομάδες βγήκε εκτός εαυτού ύστερα από την αποβολή παίκτη του με δύο ποινές (τεχνική ποινή, αντιαθλητικό) και -υπερβαίνοντας τα όρια- γρονθοκόπησε στο κεφάλι τον ρέφερι την ώρα που εκείνος βρισκόταν στη γραμματεία για συνεννοήσεις.

Ο διαιτητής είχε πάρει την απόφαση να διακόψει το παιχνίδι εξαιτίας του εκρηκτικού κλίματος που επικρατούσε ήδη, όπως επίσης των αδιάκοπων, πλην αναίτιων, φραστικών επιθέσεων που κατήγγειλε πως δεχόταν από την αρχή του αγώνα. Αυτές οι επιθέσεις είχαν ως αποκορύφωμα την επίμαχη φάση.

Αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή και ο ίδιος απάντησε φραστικά στους προπηλακισμούς προτού δεχθεί τη γροθιά.

Νοσοκομείο και μηνύσεις

Μετά το δυνατό χτύπημα το αιφνιδιασμένο θύμα έπεσε στο παρκέ και, αφού επενέβη τρίτο άτομο για να λειτουργήσει πυροσβεστικά, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο (Ερυθρός Σταυρός) για την απαραίτητη παροχή πρώτων βοηθειών και την πιστοποίηση του τραυματισμού. Οι πόνοι που ένιωθε ήταν κυρίως στον αυχένα, αλλά κατά τ’ άλλα ήταν καλά στην υγεία του και δεν χρειάστηκε να κάνει εισαγωγή.

Αν και αρχικά ο διαιτητής έκανε τη σκέψη να μην δώσει συνέχεια, επέλεξε να κινηθεί νομικά κατά του δράστη και άλλων δύο εμπλεκόμενων προκειμένου τέτοιες συμπεριφορές να μένουν ατιμώρητες. Απέναντι στον προπονητή που τον χτύπησε έχει καταθέσει μήνυση για ξυλοδαρμό και εξύβριση, ενώ για άλλους δύο άνδρες μήνυση για εξύβριση κατ’ εξακολούθηση.

Αυτό ήταν το δεύτερο συμβάν εντός λίγων ημερών στο εν λόγω τουρνουά που σε κατά γενική ομολογία θεωρείται από τα πλέον οργανωμένα. Στην πρώτη περίπτωση ο δράστης που είχε πετάξει μπάλα στο κεφάλι διαιτητή, επειδή χρεώθηκε βήματα αντί να κερδίσει φάουλ, αποβλήθηκε δια παντός από το πρωτάθλημα.