Καμία απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα από την κυβέρνηση αναφορικά με την κάλυψη των ποσών που έχουν καταβληθεί υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ για το έτος 2022 όσον αφορά τις Ραδιοφωνικές επιχειρήσεις, τις εκδοτικές εταιρείες και τις εταιρείες ψηφιακής επικοινωνίας παρά μόνο για τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Με κοινή επιστολή της ΕΙΙΡΑ, της ΕΙΙΗΕΑ και της ΕΝΕΔ προς τον υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, με κοινοποίηση στον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρη Γαλαμάτη, επισημαίνεται η σχετική πρόβλεψη της νομοθεσίας για την πλήρη ή μερική κάλυψη της επιπλέον εισφοράς 2% για το διάστημα 2017 – 2022.

Μεταξύ άλλων οι τρεις ενώσεις επισημαίνουν πως «δεν έχει έρεισμα στον νόμο η διαφορετική αντιμετώπιση ορισμένων κατηγοριών Μέσων Ενημέρωσης έναντι άλλων».

Τονίζουν , δε, πως η εισφορά αυτή, που βασίζεται στο άρθρο 6 του αναγκαστικού ν. 248/1967 θέτει «ζητήματα αντισυνταγματικότητας και ασυμβατότητας με το ευρωπαϊκό δίκαιο», καθώς πρόκειται για «έμμεση φορολόγηση υπέρ τρίτων», και υπογραμμίζουν ότι «επιβάλλεται χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν ο αριθμός των εργαζομένων».