Στη Ραμάλα θα μεταβεί αύριο Πέμπτη 16 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ρίγιαντ Αλ-Μαλίκι, ενώ, θα γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Μοχάμαντ Σταγιέχ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα ότι «ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο Υπουργό Εξωτερικών, Riyad al-Maliki και θα γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό, Mohammad Shtayyeh».

Τι πρότεινε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στις Βρυξέλλες

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τις προηγούμενες μέρες, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, εισηγήθηκε άμεση ανθρωπιστική παύση στην Παλαιστίνη, η οποία θα επιτρέψει την περίθαλψη τραυματιών και -όπου χρειάζεται- τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία εκτός Γάζας.

Επίσης, ο Έλληνας υπουργός πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των βασικών δικτύων και την εξασφάλιση των βασικών αγαθών.

«Είναι αντιληπτό ότι η ανθρωπιστική παύση δεν είναι αρκετή»

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων, έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής ροή βοήθειας.

Σημείωσε επίσης, τη σημασία εγκατάστασης κέντρων αφαλάτωσης για τη μαζική παραγωγή πόσιμου νερού.

«Είναι αντιληπτό ότι η ανθρωπιστική παύση δεν είναι αρκετή», είπε, προσθέτοντας πως «είναι αναγκαία και ρεαλιστική σε αυτή τη φάση, έστω και μικρής κλίμακας» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «θα μπορούσε να δημιουργήσει μια δυναμική για το τερματισμό των εχθροπραξιών».