Ένα ιδιαίτερο αίτημα επέβαλε διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο νοσοκομείο Λέρου, ο οποίος ζήτησε την προμήθεια τουλάχιστον 10 ηλεκτρικών πατινιών για να μπορούν να μετακινούνται γρήγορα γιατροί και νοσηλευτές από τα Επείγοντα στο κεντρικό κτήριο, που απέχουν 400 μέτρα.

Την είδηση έκανε γνωστή στο Facebook η ΟΕΝΓΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι για γέλια. Η κατρακύλα δεν έχει όριο. Μάλιστα τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου απειλήθηκαν με πειθαρχικές κυρώσεις όταν αναδείκνυαν ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τη μετεγκατάσταση των ιατρείων».

Η Ομοσπονδία Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών θα προχωρήσει σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 30 Νοεμβρίου.

Η ανάρτηση

«Δεν είναι ανάρτηση από τρολ του διαδικτύου. Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο νοσοκομείο Λέρου ζητάει πατίνια για να μετακινείται το προσωπικό. Κι αυτό διότι τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου απέχουν 400 μέτρα από το κύριο κτίριο του νοσοκομείου.

Προφανώς το ανωτέρω αίτημα έχει σκωπτικό χαρακτήρα όμως αναδεικνύει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Ένα ζήτημα που εδώ και πολύ καιρό είχε αναδείξει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου, ότι δηλαδή επιχειρήθηκε η μετεγκατασταση των Τ.Ε.Ι σε χώρο με απόσταση 400 μέτρα από το νοσοκομείο χωρίς καμία μελέτη και οργάνωση, χωρίς εξοπλισμό και προσωπικό. Ήδη από την έναρξη λειτουργίας καταγράφονται περιστατικά με ασθενείς να κάνουν πεζοπορία για να βγάλουν μια ακτινογραφία ή να κάνουν εργαστηριακες εξετάσεις από τα ΤΕΙ προς το κεντρικό κτίριο και τούμπαλιν. Το τραγικότερο δε, προσφάτως, περιστατικό επείγον από το νοσοκομείο έπρεπε να μεταφερθεί στα ΤΕΙ γιατί μόνο εκεί υπήρχε ο απαιτούμενος εξοπλισμός (λαρυγγοσκοπιο), σε ένα χώρο που όπως καταγγέλει η Ένωση Γιατρών καλά καλά δε χωράει να περάσει ένα φορείο.

Δεν είναι για γέλια. Η κατρακύλα δεν έχει όριο. Μάλιστα τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου απειλήθηκαν με πειθαρχικές κυρώσεις όταν αναδεικνυαν ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τη μετεγκατασταση των ιατρείων.

Εδώ και τώρα, άμεσα οφείλει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να λύσει το πρόβλημα. Να λειτουργήσουν τα ΤΕΙ σε χώρο κατάλληλο, πλήρως εξοπλισμένο υλικοτεχνικα και στελεχωμένο με το αναγκαίο προσωπικό. Δε γίνεται οι γιατροί, οι νοσηλευτές, όλο το προσωπικό και πόσο μάλλον οι ασθενείς να γίνονται μπαλάκι από εδώ κι από κει.

Στις 29 και 30 Νοεμβρίου στείλουμε μήνυμα Πανελλαδικά με τη μεγάλη απεργία της ΟΕΝΓΕ που θα κορυφωθεί με πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 30/11».