Στον Άγιο Στέφανο και από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Διονύσου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που πραγματοποιούσαν διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για απείθεια.

Ειδικότερα, ομάδα αστυνομικών εντόπισε τους άνδρες να κινούνται ύποπτα σε λαϊκή αγορά της περιοχής και τους κάλεσαν σε έλεγχο. Οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να διαφύγουν έως ότου ακινητοποιήθηκαν.

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στο τμήμα, όπου μετά από συνδυαστική αξιολόγηση δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δεκαπέντε κλοπών πορτοφολιών που διαπράχθηκαν σε βάρος παθόντων που βρίσκονταν σε λαϊκές αγορές της Αρτέμιδος και του Αγίου Στεφάνου.

Σχετικά με τον τρόπο δράσης τους, οι αλλοδαποί κινούνταν στις εν λόγω λαϊκές αγορές προσποιούμενοι τους πελάτες, προσέγγιζαν κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους και εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες συνωστισμού, αφαιρούσαν τα πορτοφόλια τους.

Στη συνέχεια, αποσπούσαν τα χρηματικά ποσά που περιλαμβάνονταν στα πορτοφόλια και στις περιπτώσεις που εμπεριέχονταν τραπεζικές κάρτες, μετέβαιναν είτε σε μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών προβαίνοντας με τη χρήση αυτών σε αναλήψεις χρημάτων είτε σε αγορές προϊόντων από καταστήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.