Ιστορικό ρεκόρ κίνησης κατέγραψε σήμερα η λεωφόρος Συγγρού σύμφωνα με τον σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια Αττικής, Κίμωνα Λογοθέτη. Όπως είπε στην ΕΡΤ η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι δρόμοι είναι η χειρότερη «στα τέσσερα χρόνια της ζωντανής σύνδεσης με την Δημόσια Τηλεόραση».

Η κίνηση στη Συγγρού έχει φτάσει το μήκος της λεωφόρου, 6,2 χλμ δηλαδή, με την κυκλοφορία των οχημάτων στο ανοδικό ρεύμα να γίνεται με «ταχύτητα βαδίσματος» όπως ανέφερε ο κ. Λογοθέτης. «Λέμε ότι (η λεωφόρος Συγγρού) είναι το βαρόμετρο της κυκλοφορίας για το κέντρο της Αθήνας και χωρίς απρόοπτο συμβάν, πέρα από το ψιλόβροχο (υπάρχει αυτή η εικόνα). Τελευταία φορά που την είδαμε έτσι ήταν όταν επισκέφτηκε την Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα» είπε.

Ο χάρτης είναι κατακόκκινος σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Λογοθέτης, όποιος θέλει να πάει από το Φαληρικό Δέλτα στα βόρεια προάστια θα πάει σημειωτόν μέχρι το Μαρούσι. «Κατακόκκινος ο χάρτης επαληθεύει την πρόβλεψη επιδείνωσης όσο πηγαίνουμε προς τα Χριστούγεννα» πρόσθεσε.

Πού υπάρχουν προβλήματα

Προβλήματα υπάρχουν σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας (9:42) σε Κηφισό, Θηβών, Πέτρου Ράλλη, Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Κατεχάκη (προς Ηλιούπολη), Κηφισίας, Βασιλίσσης Σοφίας.

Καθυστερήσεις σε Βασιλέως Κωντσταντίνου, Συγγρού, Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Αμαλίας, Γαλατσίου, Βεΐκου, Βουλιαγμένης, Ηλιουπόλεως, στο λιμάνι του Πειραιά και στην Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

Κόκκινη και η Αττική Οδός

Μποτιλιάρισμα και στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από κόμβο Πλακεντίας έως κόμβο Κηφισίας και από κόμβο Αγ. Παρασκευής έως κόμβο Κηφισίας και στο ρεύμα προς αεροδρόμιο από κόμβο Δημοκρατίας έως κόμβο Κηφισίας και στην έξοδο προς Λαμία.

Οι καθυστερήσεις φτάνουν έως και τα 20 λεπτά