Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στο Ισραήλ από αντιαρματικό πύραυλο που έπεσε στα βόρεια, σύμφωνα με τις υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών. Ο ισραηλινός στρατός ανταπέδωσε το πλήγμα στοχεύοντας τη θέση από την οποία προήλθε ο πύραυλος, στον νότιο Λίβανο.

Ο πύραυλος έπληξε ένα όχημα κοντά στην κοινότητα Ντοβέβ και «ένας αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκαν» ανέφερε αρχικά ο στρατός. Σε επόμενη ανακοίνωση ανέφερε ότι το πυροβολικό και η πολεμική αεροπορία έπληξαν «έναν αριθμό τρομοκρατικών στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο».

Η σιιτική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τα πλήγματα στο βόρειο Ισραήλ, αναφέροντας ότι στο στόχαστρό της βρίσκονταν «οι επιμελητειακές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού κοντά στο στρατόπεδο του Ντοβέβ» καθώς και «μια μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού» την οποία κατέστρεψε χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους με αποτέλεσμα να «υπάρχουν θύματα».

Η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Israel Electric Corporation από την πλευρά της είπε ότι ο πύραυλος έπληξε εργαζόμενους που επιδιόρθωναν το δίκτυο το οποίο υπέστη ζημιές από άλλα, πρόσφατα πλήγματα στην περιοχή.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας 80χρονος.

Τραυματίστηκε κυανόκρανος στον Λίβανο

Στο μεταξύ, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο (FINUL) έκανε γνωστό ότι ένα μέλος της τραυματίστηκε το πρωί από πυρά προερχόμενα από άγνωστη πηγή. Ο στρατιώτης νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν το συμβάν αυτό συνδέεται με τις ανταλλαγές πυρών στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ.

«Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, την περασμένη νύχτα, στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης βρίσκονταν σε μια θέση της FINUL κοντά στο Αλ Κάουζαχ και άκουσαν πυρά σε κοντινή απόσταση. Ένας κυανόκρανος χτυπήθηκε από σφαίρα και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Αναρρώνει και η κατάστασή του είναι σταθερή» είπε ο εκπρόσωπος της αποστολής, Αντρέα Τενέντι.

«Οι επιθέσεις εναντίον αμάχων και του προσωπικού του ΟΗΕ συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και μπορεί να αποτελούν εγκλήματα πολέμου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ