Ανθρώπινοι σκελετοί βρέθηκαν σήμερα 9/11 στην Εύβοια κατά την διάρκεια βελτιωτικών έργων υποδομής, και συγκεκριμένα τοποθέτησης δικτύων αστικών λυμάτων στην Ιστιαία.

Καθώς οι χειριστές των μηχανημάτων έσκαβαν δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιστιαίας, εντόπισαν ακέραιο σκελετό που είχε ταφεί στο σημείο. Στο ίδιο σημείο βρέθηκε στη συνέχεια και δεύτερος σκελετός.

Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ούτε σε ποιους ανήκουν οι σκελετοί ούτε το εάν αποτελούν αρχαιολογικό εύρημα ή λείψανα σε όψιμη ιστορική περίοδο π.χ από την εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ή σε ακόμη πιο ύστερο χρόνο αναφέρει το evima.gr.

Το πιθανότερο σενάριο είναι βάση και του βάθους στο οποίο βρέθηκαν πως σχετίζονται με την Οθωμανική Περίοδο και ενδεχομένως πρόκειται για ανθρώπους που πέθαναν πριν την επανάσταση του 1821. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει πως σχετίζονται με κάποια ταφή παρά το γεγονός πως στην περιοχή υπήρχε, βάσει ιστορικών στοιχείων, οθωμανικό νεκροταφείο. Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος στον οποίο γίνονται τα έργα είναι τουλάχιστον 200 ετών.