Για την περίοδο του #MeToo και όσα προκάλεσε μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης 8/11 στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στους λόγους που τον ανάγκασαν να κλείσει τα social media του.

«Έκλεισα τα social media πριν έρθει η ιστορία αυτή του metoo, η οποία επί της αρχής είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και πολύ αισιόδοξο βήμα το να μπορώ να πάω στη δουλειά μου, είτε είμαι αγόρι είτε είμαι κορίτσι, σε οποιονδήποτε χώρο εργασίας, χωρίς να κινδυνεύω να κακοποιηθώ ή κάποιος με κάποιο τρόπο να αποδείξει την εξουσία του επάνω μου. Αυτό είναι επί της αρχής σπουδαίο. Κατά τη γνώμη μου μέσα σε εκείνη την περίοδο, όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοιου είδους αναβρασμό, έγινε μια σειρά από λάθη και έπαιξε μια σειρά από προσωπικές ατζέντες και ξέφυγε το πράγμα» είπε.

«Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω και θα πω γιατί δεν θέλω. Έχω την δύναμη της γνώμης και των εμπειριών μου απόλυτα, απλώς ξέρω πως οτιδήποτε πούμε εδώ πώς θα αρχίσει να αναπαράγεται. Με ενδιαφέρει πιο πολύ να γίνει αναπαραγωγή το ότι ήρθα και μιλήσαμε για την παράσταση ή για άλλα πράγματα, παρά να κάνουμε έναν ακόμα κύκλο μιας κουβέντας που για μένα έχει λήξει».

«Πρέπει να προσέχει κανείς τους ανθρώπους με τους οποίους συναγελάζεται»

«Όλο αυτό έχει μια αξία, ελπίζουμε να μπορεί να περάσει σε μια ουσιώδη αλλαγή στους χώρους εργασίας, όχι μόνο στις καλές τέχνες αλλά παντού και αυτό είναι. Ξέρουμε όμως ότι εκείνη την περίοδο έγιναν τρομερές υπερβολές και φανερώθηκαν οι άνθρωποι όπως συμβαίνει στις στιγμές της κρίσης. Έδειξαν ολόκληρο τον εαυτό τους. Εγώ είδα τα πάντα και έβγαλα σαν συμπέρασμα πως δεν χρειάζεται να φοβόμαστε εάν έχουμε το κεφάλι μας καθαρό για τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σπιλώσει ή να καταστρέψει ή να ζημιώσει κάποιον αν έχει το κεφάλι του καθαρό».

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να προσέχει κανείς τους ανθρώπους με τους οποίους συναγελάζεται. Επίσης, αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι άνθρωποι βαπτίζουμε ιδέα συνήθως το βαθύτερο συμφέρον μας» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.