Ένα απρόοπτο συμβάν προκάλεσε την έντονη ανησυχία όσων ήταν παρόντες στο «Αλκαλά ντε Ενάρες» και παρακολουθούσαν τον αγώνα μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Σέλτικ για το Youth League της UEFA.

Όπως μετέφεραν ισπανικά Μέσα, λίγο πριν από τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα για το «Champions League των Νέων» ο 18χρονος τερματοφύλακας της ισπανικής ομάδας, Σαλβαδόρ Εσκίβελ Γκάμεθ, έπιασε το στήθος του, έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και σηκώνοντας το χέρι του κάλεσε σε βοήθεια.

Άμεσα οι γιατροί των δύο ομάδων και το υπόλοιπο προσωπικό έσπευσαν κοντά του για να δουν τι έχει συμβεί. Έφεραν μάλιστα φορείο και μετέφεραν τον νεαρό ποδοσφαιριστή εκτός γηπέδου προτού αργότερα ο ίδιος μεταφερθεί σε νοσοκομείο για ενδελεχείς εξετάσεις.

Από την Ατλέτικο δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την αιτία του προβλήματος. Οι «κολτσονέρος» αρκέστηκαν ν’ αναφέρουν πως ο Εσκίβελ είναι «καλά», επιχειρώντας να καθησυχάσουν όσους τον είδαν να καταρρέει γιατί είτε ένιωσε πόνο στο στήθος είτε δυσκολευόταν ν’ ανασάνει.

Μέχρι τότε ο 18χρονος κίπερ ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο 4-0 της Ατλέτικο με το οποίο εξασφάλισε την παρουσία της στη φάση των 16 του Youth League.