Προσήχθη σήμερα το πρωί (7/11), σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 22χρονος από την Παλαιστίνη ο οποίος την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ύψωσε τη σημαία της χώρας του, μαζί με την ελληνική, σε κολόνα φωτισμού στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ.

Σε βάρος του 22χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, ταυτοποιήθηκε και προσήχθη 22χρονος, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

@_flash.gr Ο Παλαιστίνιος διαδηλωτής ανάρτησε πρώτα την παλαιστινιακή και μετά την ελληνική σημαία. Συνελήφθη την Τρίτη 7/11. #flashgr #_flashgr #simaia #palaistine🇵🇸 #syntagma ♬ πρωτότυπος ήχος – flash.gr

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

«Ύστερα από ενδελεχή έρευνα της @hellenicpolice συνελήφθη το άτομο που την Κυριακή, στο πλαίσιο διαδήλωσης στο Σύνταγμα, τοποθέτησε παλαιστινιακή και κατόπιν ελληνική σημαία σε στύλο. Ο συλληφθείς παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.

Η ΕΛ.ΑΣ., σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων».