Την επιτυχία των αρμοδίων οργάνων της ΕΛ.ΑΣ να εντοπίσουν το άτομο που με τη ρίψη κροτίδας είχε προκαλέσει τη διακοπή του πρόσφατου ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Super League εξήρε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Σε ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου εστίασε στη μεθοδικότητα και στην αποτελεσματικότητα των διωκτικών αρχών, οι οποίες κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ταυτοποιήσουν τον δράστη και να τον οδηγήσουν στη δικαιοσύνη υπόλογο για την πράξη του.

«H Ελληνική Αστυνομία με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, ταυτοποίησε τον 21χρονο που έριξε κροτίδα στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο υπαίτιος εντοπίστηκε, σε σύντομο επιχειρησιακά χρονικό διάστημα, και παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.

Η ΕΛ.ΑΣ., συντονισμένα και οργανωμένα, διαλευκάνει κάθε πράξη ανομίας και παραβατικότητας, δρώντας με βάση τη νομιμότητα και στοχεύοντας στην προστασία του πολίτη από κάθε μορφή παραβατικότητας.

H πρόκληση βίας στα γήπεδα, αλλά και έξω από αυτά, τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων ή και άλλες, βρίσκει πεδίο ακόμη και σε μικρές ηλικίες και αποτελεί πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εγρήγορση και υλοποιεί εντατικά το σχεδιασμό της, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης και της επιτήρησης όσο και σε εκείνο της καταστολής. Ανυποχώρητα και με μηδενική ανοχή», έγραψε συνολικά.

Η ανάρτηση του υπουργού