Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν διάγουν την καλύτερη περίοδό τους. Λέγεται και σε απλά ελληνικά «το ταμείον είναι μείον. Και δεν είμαστε εμείς που θίγουμε αυτό το λεπτό θέμα.

Στέφανος Κασσελάκης είναι αυτός άρχισε εσχάτως να ομιλεί παρασκηνιακά για άδεια ταμεία που βρήκε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως υπογραμμίζει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Αρα; Πρέπει να βρει πόρους να τα γεμίσει και κυρίως να αντιμετωπίσει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στο κόμμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει, όπως σημειώνει η ίδια πηγή, περικοπές είτε στο κόμμα είτε στα κομματικά ΜΜΕ ή ακόμα οικονομική εξόρμηση.

Αυτό όμως που μου είπαν κάποιοι είναι ότι έχουν ενοχληθεί ορισμένοι σκληροί υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα για τις αναφορές περί άδειων ταμείων που έχουν λεχθεί παρασκηνιακά. Και αυτό θα είναι ένα θέμα που λένε άλλοι ότι ίσως δοκιμάσει τις σχέσεις του νυν και του πρώην προέδρου.

Νέοι συνεργάτες

Ισως οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ να μην το έχουν ακόμη αντιληφθεί, με όλη αυτή την ανακατωσούρα που γίνεται με τα τρολ, αλλά υπάρχουν νέες αφίξεις στην «αυλή» του Στέφανου Κασσελάκη και είναι δύο πρόσωπα από την Περιφέρεια: ο Γιάννης Μπουρνούς, ο πρώην βουλευτής που συμμετέχει στη χάραξη επικοινωνιακής στρατηγικής, και ο Γρηγόρης Θεοδωράκης που δεν εξελέγη στην Αιτωλοακαρνανία και είχε κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Κώστα Ζαχαριάδη για τον Δήμο Αθηναίων.

Επίσης, μαθαίνω ότι έχει ισχυροποιηθεί και ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος είναι σκληρά δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη.