Η ιστορία του Πολυτεχνείου δεν είναι μόνο η στιγμή που το τανκ γκρέμισε την πύλη. Στις τρεις ημέρες και τις δυο νύχτες που παραλίγο να ρίξουν την χούντα, κάθε ώρα – ακόμη και κάθε λεπτό – άλλαζε τις ισορροπίες, έκρυβε υλικό ικανό να γραφτεί στην ιστορία, αλλά και ένα πλήθος από ανθρώπινες, καθημερινές στιγμές, που έχουν αποτυπωθεί μόνο στη μνήμη εκείνων που τις έζησαν.

Πενήντα χρόνια μετά την εξέγερση που συγκλόνισε την Ελλάδα, Το Βήμα προσπαθεί να ανασυνθέσει τα γεγονότα – και μόνο τα γεγονότα –, ώρα με την ώρα, λεπτό προς λεπτό. Επί σειρά μηνών, η Κατερίνα Μπακογιάννη, Head of Podcasts της Alter Ego Media, μίλησε με περισσότερους από 30 πρωταγωνιστές της κατάληψης του Πολυτεχνείου, αντιμετωπίζοντάς την ως έργο εν εξελίξει και ζητώντας τους να ανακαλέσουν με ακρίβεια τις στιγμές που έγραψαν ιστορία.

Αποτέλεσμα αυτού του απαιτητικού εγχειρήματος είναι το podcast «Πολυτεχνείο – Η εξέγερση που συγκλόνισε την Ελλάδα», ένα ηχητικό χρονικό 4 επεισοδίων που παρακολουθεί καρέ-καρέ τις κομβικές στιγμές από την πορεία των φοιτητών από τη Νομική Σχολή προς το Πολυτεχνείο, στιη 1 το μεσημέρι της 14ης Νοεμβρίου 1973, μέχρι και τη στιγμή που το τανκ γκρεμίζει την πύλη, το Πολυτεχνείο εκκενώνεται και κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος, το άγριο βράδυ και το βαρύ πρωινό της 17ης Νοεμβρίου.

Συναρπαστικό σαν σενάριο ταινίας, αλλά τόσο αληθινό όσο και οι αναμνήσεις των 20χρονων τότε παιδιών που διαμόρφωσαν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και αναπόφευκτα διαμορφώθηκαν από αυτά, το podcast του Βήματος σε παραγωγή της Melon Media, θα κάνει την πρεμιέρα του σε Spotify και Apple Podcasts στις 14 Νοεμβρίου. Καθημερινά μέχρι και την κορύφωση της 17ης Νοεμβρίου θα δημοσιεύεται και ένα ακόμη επεισόδιο, ζωντανεύοντας τις σημαντικότερες, αλλά και τις άγνωστες καθημερινές στιγμές της εξέγερσης.

Πολυτεχνείο – Η εξέγερση που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ένα ηχητικό χρονικό σε παραγωγή της Melon Media για Το Βήμα.

Πρεμιέρα στις 14 Νοεμβρίου σε Spotify και Apple Podcasts.