Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη φωτιά στην Κάρυστο που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι κοντά στο χωριό Αμυγδαλιά και έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων στο Κάβο Ντόρο.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, υδροφόρες και μηχανήματα του δήμου Καρύστου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Αμυγδαλιά Καρύστου Ευβοίας επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ενώ επιχείρησαν δύο 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η φωτιά έκαψε ένα μαντρί με εκατό πρόβατα.

Οι ελάχιστοι κάτοικοι των δυο χωριών του Καφηρέα (της Αμυγδαλιάς και του Πρινιά) απομακρύνθηκε μόνοι τους βλέποντας τις φλόγες και πήγαν στην Κάρυστο.

Θυελλώδεις άνεμοι

«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, έχει απλώσει η φωτιά, σχεδόν χωρίς αντίσταση, διότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Μιλάμε για 8 – 9 μποφόρ – οι ριπές του ανέμου μπορεί σε κάποια σημεία να είναι τεράστιες. Τα εναέρια μέσα παρότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από οικισμούς, έχει κάψει ιδιοκτησίες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις δήλωσε ο κ. Κελαϊδίτης μιλώντας στην ΕΡΤ στις 16:30 του Σαββάτου.