Στη δίνη της κακοκαιρίας Ciaran βρίσκεται η δυτική Ευρώπη την Πέμπτη. Εξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ,  σχολεία, αεροδρόμια και σιδηροδρομικές υπηρεσίες έχουν κλείσουν.

Ειδικότερα, ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε όταν δέντρο έπεσε πάνω του στη Γαλλία ενώ ένας δεύτερος θάνατος αναφέρθηκε στη Χάβρη, σύμφωνα με τις αρχές.

Παράλληλα, στη Γαλλία η κακοκαιρία Ciaran προκάλεσε τον τραυματισμό 15 ανθρώπων μεταξύ των οποίων 7 πυροσβέστες, ενώ ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε σοβαρά στην πόλη Roubaix της βόρειας Γαλλίας.

Ιταλοί πυροσβέστες σε πλημμυρισμένους δρόμους στην περιοχή της Τοσκάνης

Δεκάδες τραυματίες από πτώσεις δέντρων

Οι πτώσεις δέντρων προκάλεσαν επίσης το θάνατο μιας γυναίκας στην Μαδρίτη, ενώ μία ακόμα έχασε τη ζωή της νότια της Ολλανδίας, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την αστυνομία.

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βελγική πόλη Γάνδη. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι 5 ετών και μια 64χρονη Γερμανίδα που επισκέπτονταν τη χώρα. Και οι δύο θάνατοι προκλήθηκαν από πτώση κλαδιών.

Στιγμιότυπο από το σημείο όπου μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από πτώση δέντρου στη Μαδρίτη

Χωρίς ρεύμα εκατομμύρια νοικοκυριά

Στη Γαλλία, 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα.

Οι αρχές στο Φινιστέρε της Βρετάνης προέτρεψαν τους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους λόγω των ισχυρών ανέμων -που έφτασαν 207 χλμ/ώρα (129 μίλια/ώρα)-, προκαλώντας κύματα 20 μέτρων  στα ανοιχτά της ακτής.

Πέρασμα της κακοκαιρίας Cieran από το Βέλγιο

Περίπου 1.300 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε κατασκηνώσεις ή καταφύγια και πολλά σπίτια εκκενώθηκαν στην πόλη Φινιστέρε της Βρέστης μετά την πτώση ενός γερανού.

Ωστόσο, η καταιγίδα στη Γαλλία έδειξε κάποια σημάδια ύφεσης με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France να μειώνει τον συναγερμό για ισχυρούς ανέμους στο Mache, το Finistere και την Cotes d’Armor από κόκκινο σε πορτοκαλί.

Στη Βρετανία, τα νησιά της Μάγχης ήταν μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο, με το BBC να αναφέρει ότι λόγω τις κακοκαιρίας έσπασαν τα παράθυρα των σπιτιών και αποκολήθηκαν στέγες, αναγκάζοντας δεκάδες οικογένειες να μετακομίσουν σε κοντινά ξενοδοχεία.

Ένας σέρφερ προσπαθεί να βγει μέσα από ταραγμένη θάλασσα κατά τη διάρκεια της καταιγίδας Ciaran, στο Tramore, Ιρλανδία

Βρετανία

Ακυρώθηκαν πτήσεις και δρομολόγια τρένων

Η Dutch Airline KLM διέκοψε εκατοντάδες πτήσεις από και προς το Άμστερνταμ, διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων από την ολλανδική πρωτεύουσα προς το Παρίσι, ενώ στην Ισπανία ακυρώθηκαν 42 πτήσεις.

Η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας εξέδωσε επίσης «κόκκινες» προειδοποιήσεις για τις βόρειες περιοχές της Γαλικίας και της Κανταβρίας, όπου αναμένονταν κύματα ύψους έως και 9 μέτρων.

Το La Pinilla, ένα χιονοδρομικό κέντρο βόρεια της Μαδρίτης, και το Estaca de Bares στη Γαλικία κατέγραψαν ταχύτητες ανέμου άνω των 150 km/h, σύμφωνα με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.