Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών Ρίχτερ, 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας, σημειώθηκε λίγο πριν τις 8:30 το πρωί της Παρασκευής.

Το εστιακό βάθος ήταν 14,2 χιλιόμετρα σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο βρίσκεται 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας.

Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα έγινε και δυνατός μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ, με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα Δυτικά-βορειοδυτικά του Λιμνιώνα Ευβοίας, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Πιθανόν να είναι η οροφή

Για τον σεισμό των 5,2 ρίχτερ μίλησε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, λέγοντας ότι το επίκεντρο είναι σε μια περιοχή που δεν δίνει μεγάλους σεισμούς. «Πιθανόν ο σημερινός σεισμός να είναι η οροφή», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Λέκκας συνέστησε προσοχή στους κατοίκους καθώς η περιοχή είναι επιρρεπής στις κατολισθήσεις αλλά και να αποφεύγουν τα παλιά σπίτια.

«Είναι διαχρονικά συνεχής δραστηριότητα σε μεγάλη τεκτονική δομή με χαρακτηριστικό ότι δίνει μικρούς σεισμούς, που πριν από 15 χρόνια και πριν από δύο χρόνια έδωσε σεισμό 4,8 βαθμών. Συγκεντρώνουμε τα στοιχεία για να δούμε τα δεδομένα και είμαστε σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία και φορείς για να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση», υπογράμμισε.